O-STA

Najboljše podjetniške ideje za leto 2014 (1. del)

Predstavljamo 10 najboljših podjetniških idej s celega. Naj vam služijo kot navdih za leto 2014.

1. Nevidna kolesarska čelada

Kolesarjenje je vedno bolj popularno, tudi v mestih. Je tudi eden izmed najbolj "zelenih" načinov transporta. Hkrati pa je kolesarjenje zelo nevarno v velikih mestih, zato so na Švedskem izumili nevidno kolesarsko čelado, ki deluje na isti princip kot zračna blazina v avtomobilu. Le da si jo namestite okoli vratu in ob trku sprosti in prekrije večino vaše glave

2. Plačevanje z obrazom

Podjetje na Finskem je izumilo napravo, ki s posebne tehnologije imenovane "streamlining" ter digitalne in internetne tehnologije skenira obraz in tako prepozna potrošnikove podatke, ki jih podjetje potrebuje za plačilo proizvoda ali storitve.

3. 3D tiskanje

O 3D tiskanju se je že govorilo v letu 2013, sedaj pa tehnologijo že nadgrajujejo na Japonskem, da boste lahko natisnili predmete po naročilu. Določena gospodinjstva in podjetja uporabljajo to tehnologijo, v letu 2014 pa pričakujejo velik porast te industrije.

4. Prevajanje v živo

Kljub svetovni uporabi angleškega jezika, še vedno obstajajo težave pri komunikaciji med podjetji in potrošniki, ki govorijo različne jezike. To težavo naj bi rešila za dlan velika naprava iz ZDA, ki bo simultano prevajal v 25 različnih jezikov.

4. Poraba energije na daljinsko upravljanje

Elektronika sledi logiki pametnih telefonov. Švicarsko in kitajsko podjetje vgrajuje v proizvode, ki jih dnevno uporabljamo, pametne naprave povezane z internetom, kar pomeni, da bomo lahko nadzirali porabo energije tudi preko telefona.

Ostale najboljše podjetniške ideje bomo objavili jutri med našimi novicami.

Ali imate tudi vi dobro in svežo podjetniško idejo? Data d.o.o. začenja nov krog projekta, ki ga izvajamo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Iščemo inovativne podjetnike, katerim bomo s svetovanjem pomagali na njihovi podjetniški poti.

http://data.si/blog/2014/01/09/najboljse-podjetniske-ideje-za-leto-2014-1/