O-STA

Najboljše podjetniške ideje v letu 2014 (2. del)

Predstavljamo še drugo polovico najboljših podjetniških idej s celega. Naj vam služijo kot navdih za leto 2014.

6. Pločevinka piva v zameno za vožnjo z vlakom

Prepričevanje potrošnikov, da kupujejo z mislijo na okolje, je vedno pomembno. To pa je lažje, če jim za to ni potrebno nič storiti oziroma dobijo nekaj v zameno. Na karnevalu v Riu de Janeiru so vse obiskovalce prosili, da spravijo pločevinke piva in jih ne odvržejo na ulico, v zameno pa so dobili brezplačen prevoz domov z vlakom. Kampanja je bila uspešna, saj so tako reciklirali več kot 1000 pločevink na uro.

7. Nakupovalni voziček, ki vas opozarja na popuste

Po vzoru pametnih telefonov, postajo "pametnejše" tudi trgovine. Računu, ki vsebuje reklame glede na vaše prejšnje nakupe, sedaj sledi nakupovalni voziček, ki vas bo opozarjal na popuste pri izdelkih, ki ste jih že kupovali, med tem ko se boste sprehajali med policami.

8. Tudi "pametne" bolnice

Izboljšanje zdravstvenih storitev je v korist vsem. Sedaj visoko tehnologijo uvajajo tudi v bolniške sobe. V Južni Koreji so predstavili t.i. pacientov vodič, ki vsebuje elektronsko zdravstveno kartoteko, datume pregledov, pričakovano čakalno dobo, stroške zdravstvenih storitev.

9. Oblikovanje svojih oblačil v trgovini

Kupci postajajo vedno bolj zahtevni, zato so se v Londonu pojavile trgovine, kjer obiskovalcem omogočijo, da pred nakupom oblikujejo svoje izdelke in motive. Tako lahko s pomočjo programske opreme za oblikovanje oblikujete svoj vzorec, ki bolj izraža vašo osebnost.

10. Povzemanje vsebine vaših socialnih omrežij

Prebiranje vseh socialnih omrežij nam dnevno vzame veliko časa. Zato so se domislili platforme, kjer posnamejo video in vam sporočijo vse novice in spremembe stanja na vseh vaših socialnih omrežij kadar želite.

Najboljše podjetniške ideje 1. del smo objavili tukaj.

Ali imate tudi vi dobro in svežo podjetniško idejo? Data d.o.o. začenja nov krog projekta, ki ga izvajamo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Iščemo inovativne podjetnike, katerim bomo s svetovanjem pomagali na njihovi podjetniški poti.

http://data.si/blog/2014/01/10/najboljse-podjetniske-ideje-v-letu-2014-2-del/