O-STA

7 stvari, ki jih uspešni ljudje naredijo vsak dan

Uspeh je vsota malih naporov, ki jih ponavljamo dan za dnem. Na podlagi obsežne raziskave so ugotovili, kaj uspešni ljudje naredijo vsak dan.

Na podlagi intervjujev preko 30 multimilijonarjev, 5 bilijonarjev, svetovno znanih atletov, pisateljev uspešnic ter uspešnih ljudi, uvrščenih na Forbesovo lestvico, je oblikovanih sedem dnevnih opravil, ki jih opravljajo uspešni ljudje.

1. Uspešni ljudje pričnejo dan s telovadbo, da pridobijo energijo za ves dan. Lahko gre za raztezanje, jogo, tek , dvigovanje uteži, pozdrav soncu, karkoli.

2. Uspešni ljudje planirajo potek dneva, preden se lotijo prve naloge. Čas cenijo bolj od vsega, zato planirajo vsako minuto dneva, da ga izkoristijo v največji meri.

3. Uspešni ljudje najprej opravijo najpomembnejše, najzahtevnejše naloge. Sledijo manjše. Sledijo pravilu 80/20. 20 odstotkov vseh opravil prinese 80 odstotkov rezultatov poslovanja.

4. Uspešni ljudje tvegajo. Vsak dan sprejemajo tvegane odločitve, saj se zavedajo, da udobnost ne prinaša rasti.

5. Uspešni ljudje prevzemajo polno odgovornost za svoje življenje in posel. Skratka, za vse, kar počnejo. Nikoli ne iščejo izgovorov, niti ne krivijo drugih za svojo nesrečo, neuspeh ipd.

6. Uspešni ljudje berejo najmanj 30 do 60 minut dnevno. Za razliko od večine, ki se zabava z gledanjem televizije, uspešni berejo in hranijo svoj um.

7. Uspešni ljudje so hvaležni. Vsak večer obnovijo potek dneva, se spomnijo uspešnih reči in so zanje hvaležni. So pozitivno naravnani.

http://data.si/blog/2014/01/31/7-stvari-ki-jih-uspesni-ljudje-naredijo-vsak-dan/