O-STA

Subvencije za zagon podjetij - napoved razpisa

Slovenski podjetniški sklad bo v letu 2014 ponovno objavil razpis za subvencije za zagon podjetij - P2. Gre za nepovratna sredstva Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Slovenski podjetniški sklad napoveduje ponoven razpis za subvencije za zagon podjetij (P2). Namen razpisa je spodbuditi prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v uspešna podjetja. Z nepovratnimi sredstvi upajo, da bodo ustvarili nova inovativno naravnana podjetja.

Sredstva bodo namenjena perspektivnim podjetjem, ki pa se šele razvijajo in nimajo dovolj finančnih sredstev, da bi lahko svojo dejavnost zares zagnali. Sredstva bodo prejela podjetja, ki so stičišče znanja, hitre rasti, izobraženih zaposlenih ter predstavljajo višjo dodano vrednost na zaposlenega.

Podjetja se bodo morala vključiti v enega izmed organiziranih programov mentorstva ali pa si sama izbrati mentorja.

Razpis bo objavljen februarja, na voljo pa bodo sredstva v višini 800.000 EUR. Podjetje mora biti ustanovljeno med 1. januarjem 2013 in 28. februarjem 2014. Poleg tega mora podjetje imeti vsaj enega zaposlenega za polni delovni čas.

O ostalih nepovratnih in povratnih sredstvih lahko več izveste na našem seminarju Aktualni razpisi za povratna in nepovratna sredstva.

Vsem podjetnikom s svežimi idejami pa vabimo na naš nov projekt INO svetovanja, kjer bodo novoustanovljena podjetja dobila več ur brezplačnega svetovanja z vseh področij, pomembnih za mlada podjetja. Več si lahko preberete tukaj.

http://data.si/blog/2014/01/31/subvencije-za-zagon-podjetij-napoved-razpisa/