O-STA

Rešite se neproduktivnih dni

Vsi imamo dneve, ko nam primanjkuje energije za resno delo. To pa ne vpliva samo na posel, ampak tudi na splošno počutje. S pomočjo naslednjih šestih nasvetov se lahko rešite neproduktivnih dni.

1. Počistite vašo delovno mizo

Zmešnjava na delovni mizi vam lahko vzame energijo delo, težje boste našli dokumente, ki jih potrebujete za delo, poleg tega vas lahko medtem zamoti še ogromno drugih obveznosti, ki jih odkrijete med brskanjem po mizi. Pospravljanje mize je tudi tisti minimalna aktivnost, ki vas bo spravila v gibanje.

2. Naprej se rešite lažjih nalog

Če boste najprej opravili lažje naloge, boste hkrati pričeli z delom in naredili določen napredek. Zaradi tega se boste počutili boljše in zopet našli energijo za spopadanje s težjimi nalogami.

3. Lotite se le ene naloge

Opravljanje več nalog naenkrat vas lahko le zamoti, ob koncu dneva pa ne boste uspeli niti ene stvari pripeljati do konca. Naredite si seznam prioritet in izključite družabna omrežja ter opomnike.

4. Zamenjajte okolje

Velikokrat pomaga le zamenjava okolja. Če lahko zapustite delovno mesto, boste morda hitreje in boljše opravili vaše delo v kavarni ali sejni sobi.

5. Omejite čas za določeno nalogo

Določenemu opravilu posvetite vso vašo pozornost za nekaj minut. V tem času boste popolnoma osredotočeni in tudi, če ne boste popolna zaključili z delom, boste že naredili veliko, če boste našli rešitev. Majhni koraki vas lahko pripeljejo zelo daleč.

6. Ostanite pozitivni

Največjo napako boste naredili, če dan začnete z negativnimi mislimi. Velikokrat vas lahko že dobra jutranja glasba ali prijazen pogovor s sodelavcem spravi v dobro voljo in obnovi energijo, ki jo potrebujete, da se rešite neproduktivnih dni.

Ali vas zanima podjetništvo in imate dobro idejo? Preverite svojo idejo pri Data d.o.o. Za vse inovativne podjetnike v sklopu INO projekta nudimo več ur brezplačnih podjetniških svetovanj.

http://data.si/blog/2014/02/07/resite-se-neproduktivnih-dni/