O-STA

Nov predsednik Konice Minolte Business Solutions Europe

Gospod Ikuo (Indy) Nakagawa bo na mestu predsednika nasledil gospoda Kena Osugo, ki prevzema nove zadolžitve na sedežu koncerna v Tokiu na Japonskem.

Danes Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH naznanja pomembno spremembo v samem vodstvu podjetja. 1. aprila 2014, bo Ikuo (Indy) Nakagawa prevzel mesto predsednika Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH. Nasledil bo Kena Osugo, ki je bil na tem mestu zadnja 3 leta. Ken Osuga bo prevzel mesto direktorja financ (CFO) na sedežu koncerna Konica Minolta Headquarters, Konica Minolta Inc., v Tokiu na Japonskem.

Ikuo (Indy) Nakagawa je začel svojo kariero leta 1982 v podjetju Minolta Company Limited v Osaki na Japonskem in jo nadgradil z več kot 30 letnim uspešnim delom v sedaj združeni Konici Minolti. V tem času je zasedal različne vodstvene položaje na področjih prodaje, marketinga ter korporativnem in strateškem načrtovanju v Aziji in Združenih državah Amerike. Njegov zadnji položaj je bil predsednik Konice Minolte Business Solutions China.

"Izjemna čast in privilegij je prevzeti mesto predsednika Konice Minolte Business Solutions Europe, naše najmočnejše in najuspešnejše področje glede na prodajo", se je ob prevzemu zahvalil Ikuo (Indy) Nakagawa.

Med letom 2003 in 2013, je prodaja Konice Minolte v Evropi povečala iz 1,3 na 2,2 miljarde Evrov, kar predstavlja 67% rast. Konica Minolta v Evropi trenutno zaposluje skoraj 9.000 ljudi, kar je skoraj dvakrat več kot leta 2003.

"Konica Minolta Business Solutions Europe je bila v zadnji dekadi deležna izjemnih sprememb, inovacij ter rasti in prepričan sem, da nas bo Ikuo (Indy) Nakagawa še naprej vodil po tej uspešni poti", je ob svojem slovesu izjavil Ken Osuga.

Po več kot 15 letih službovanja v Evropi, zadnje 3 leta kot predsednik Konica Minolta Business Solutions Europe, bo Ken Osuga zapustil Evropo in prevzel mesto direktorja financ (CFO) v Konica Minolta Inc. v Tokiu na Japonskem. Odgovoren bo za korporativne funkcije vseh poslovnih področij skupine Konica Minolta.

Podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe se je razvilo v ponudnika storitev na osnovi strojne in programske opreme z izjemnim posluhom za stranke. Rezultati so izjemni, saj ima skoraj 3.500 strank v Evropi podpisano pogodbo o sodelovanju znano kot OPS (Optimized Print Services). Tudi rešitve upravljanja vsebin, s SharePoint hišnimi rešitvami kot dokoniSIUTE, ki podjetjem omogoča učinkovito upravljanje nestrukturiranih informacij, ima solidno pozicijo, ki raste iz dneva v dan.

Konica Minolta pa hkrati še naprej raste v ključnih področjih delovanja, v pisarniškem in produkcijskem tiskanju: v letu 2013 je podjetje doseglo prvo mesto v Evropi v segmentu barvnih pisarniških aparatov formata A3 in A4 (20,5%, InfoSource) in je s ponosom ohranila dolgoletno prvo mesto v vstopnem in srednje velikem segmentu produkcijskega tiska (41,3%, InfoSource). Konica Minolta je tako uspešno obržala zavezo, da v segmentu produkcijskega tiska preko izjemnih produktov, z ustvarjanjem novih priložnosti, svetovanjem in vzajemnim sodelovanjem, svojim strankam omogoči rast njihovega poslovanja.


Dodatne informacije:
Matjaž BabnikT
Tržne komunikacije / Marketing Communications

Konica Minolta Slovenija, d.o.o.
Letališka Cesta 29, 1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 568 05 11
ePošta: Matjaz.Babnik@konicaminolta.si
Splet: www.konicaminolta.si