O-STA

Kako zmanjšati stroške poslovanja?

Kot lastnik podjetja vedno stremite k zmanjšanju stroškov svojega poslovanja in posledično večjemu dobičku. Ponujamo vam nekaj načinov, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Najprej skrbno preučite svoje poslovanje, ugotovite, katera področja vam povzročajo izgube in sprejmite nekaj ukrepov za nadzor stroškov.

Energija

Stroške energije lahko znižate na več načinov. Lahko menjate navadne žarnice z varčnimi, skrbno izklapljajte naprave, ki jih ne uporabljate, za osvetljavo si omislite senzorje gibanja.

Pisarniški pripomočki

Poskusite zmanjšati porabo papirja, tako da uvedete obojestransko tiskanje dokumentov, kjer le lahko. Omejite se le na uporabo najbolj osnovnih pripomočkov, pri nabavi katerih vprašajte za količinski popust.

Prostor

Prostore vašega podjetja, ki jih trenutno ne uporabljate, dajte v najem. Če gre preveč sredstev za odlično lokacijo poslovnih prostorov, premislite o selitvi na cenejšo lokacijo.

Potni stroški

O nekaterih zadevah lahko sestankujete tudi preko spleta ali drugih načinov virtualnega sodelovanja in se tako izognete nepotrebnim potnim stroškom.

Eden izmed načinov zmanjšanja stroškov poslovanja je tudi lastno vodenje svojega knjigovodstva. Tega se lahko hitro in enostavno naučite na 5-urni delavnici "Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?"

Pripravila Maja Bohar

http://data.si/blog/2014/03/31/kako-zmanjsati-stroske-poslovanja/