O-STA

Za uspešnost sledite urniku!

V življenju podjetnika so vzponi in padci. So dnevi, kadar ste polni navdiha in zagona glede vašega podjetja in imate v mislih ogromno novih idej, kako izboljšati svoj posel. Nato pa pridejo dnevi, kadar se nad vas zgrnejo temni oblaki in izgubite voljo za vse. Delo opravljate težje, počasneje in ne dovolj zbrano. Kako ostati v zdravi sredini?

Zapišite svoj urnik! Zapišite svoje načrte in si razdelite delovni dan. Ne nalagajte si preveč dela in ne premalo. Vaš delovni ritem naj bo usklajen, tako da vam energija ne niha iz dneva v dan.

Samo vaše ure

Določite čas, ko vas nihče ne sme motiti. Naj bo to prvih nekaj jutranjih ur, večernih ur ali vikendov. V tem času se posvetite sebi, svojim hobijem, družini, odgovarjajte na elektronsko pošto. Preprečite slabo vest, ki jo boste imeli, če boste zanemarjali en vidik svojega življenja.

Organizacija

Organizacija dela je ključ do uspeha in brezskrbnosti. Morda menite, da bi vam zapisovanje urnika vzelo preveč časa in skrbi. Ravno nasprotno! Prav zaradi tega, ker boste vedeli, da imate vse zapisano, ne boste več skrbeli, da boste pozabili postoriti nekaj pomembnega.

Individualizem

Ne poslušajte nasvetov, kako si naj uredite svoj dan. Samo vi veste, kako in kaj vam ustreza.

Sprejmite nepredvidljivost

Kljub določenemu urniku, lahko gre marsikaj narobe. Sestanki se preložijo, stranke zamujajo, roki se daljšajo, pošiljke zamujajo. Lahko se zgodi karkoli in vi morate biti pripravljeni na to. Če sprejmete, da je življenje nepredvidljivo in da na ene stvari pač ne morete vplivati, je vse lažje. Če česa ne morete spremeniti, se ni vredno zaradi tega obremenjevati.

Pripravila Maja Bohar

http://data.si/blog/2014/05/23/za-uspesnost-sledite-urniku/