O-STA

Kako odpreti masažni salon?

Imate željo postati podjetnik in odpreti svoj masažni salon, pa ne veste kako se tega lotiti? Ponujamo vam informacije, ki vam bodo olajšale začetek vaše podjetniške poti.

Za opravljanje dejavnosti masaže je potrebno pri postopku registracije podjetja izbrati šifro dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 - 96. 040 Dejavnosti za nego telesa. Sem spadajo dejavnosti za izboljšanje telesnega počutja in za sprostitev, ki jih opravljajo turške kopeli, savne in parne kopeli, solariji, saloni za hujšanje, saloni za masažo. Pomembno je opozoriti, da fizioterapevtska masaža ne spada zraven!

Da boste dejavnosti za nego telesa opravljali v skladu z zakonodajo, morate poskrbeti tudi za ustrezne prostorske pogoje za opravljanje masaže. Prostori morajo imeti temperaturo najmanj 24 stopinj C, mikroklima mora biti primerna. Masažna mesta morajo biti ločena med seboj in ločena od čakajočih strank. V delovnem prostoru mora biti za vsako stranko ležalnik, prekrit z rjuho, omarica ali voziček za delovne pripomočke in prostor za odlaganje obleke. Površine, na katerih se pripravljajo pripravki za nego strank, mora biti odporna proti kemikalijam. Priporočljiva je uporaba pribora za enkratno uporabo.

Za več informacij smo vam na voljo svetovalci podjetja DATA na specialističnih individualnih svetovanjih. Za registracijo podjetja obiščite spletno stran Registracija podjetja, kjer vam bodo naši izkušeni strokovnjaki z veseljem pomagali pri vaši podjetniški poti.

Pripravila Maja Bohar

http://data.si/blog/2014/06/12/kako-odpreti-masazni-salon/