O-STA

Kako pridemo do inovativnih rešitev?

Mnogi pripisujejo inovativnim veleumom nadnaravne sposobnosti, ki naj bi jim bile položene že v zibko. Inovativnost naj bi bila po tej "teoriji" torej genetsko pogojena. Resda je seveda ni mogoče v celoti zavreči, ker prirojene razlike med nami kakopak obstajajo.

Toda večjo inovativnost v sebi lahko izboljšate ali pa najdete - konec koncev je ni nikoli preveč - s pomočjo nekaj naslednjih življenjskih napotkov. Ti vam bodo dali vedeti, da je inovativnost bolj produkt okolja, kot pa prirojenih lastnosti. Konkretneje: Steve Jobs verjetno nebi mogel razviti svojega genija, če nebi odraščal v pravem okolju in sodeloval s pravimi ljudmi.

Mreženje

Mreženje in spoznavanje drugih ljudi, ki jih zanimajo podobne stvari in imajo podobne zamisli, se lahko konča z odličnimi rešitvami. Sejmi, konference, pri nekaterih pa tudi zabave, so odlične priložnosti za mreženje.

Sodelovanje

Velike ideje se le redko porajajo same po sebe, temveč so produkt medsebojnega sodelovanja več ljudi. Rek "več glav več ve" pač ni kar tako.

Opazovanje

Sposobnost pazovanja in biti pozoren na podrobnosti ne krasi le detektivskih likov iz priljubljenih TV serij, temveč tudi inovatorje.

Preizkušanje in eksperimentiranje

Brez nenehnega eksperimentiranja in preizkušanja različnih kombinacij ne gre. Le koliko danes nepogrešljivih izdelkov je produkt - po navedbah njihovih izumiteljev - neuspelih preizkusov?

Če imate idejo ali hobi, vendar imate pri tem težave, kako jih uresničiti, obiščite naš seminar Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

http://data.si/blog/2014/07/18/kako-pridemo-inovativnih-resitev/