O-STA

3 krute resnice podjetniškega vsakdana

V knjigah, oglasih in TV oddajah o podjetništvu zlepa ne najdemo obrazov brez nasmeškov, iz motivacijskih govorov in citatov pa le redko razberemo, da bi se nam morda lahko kdaj karkoli ponesrečilo ali da se nebi nekajkrat pošteno skregali ter izgubili živcev.

Nekateri podjetniki, katere so ob velikih vzponih spremljali tudi padci na trdna tla (torej praktično vsi), "prehod" v samostojno podjetništvo primerjajo s skokom iz bloka - brez padala.

Navajamo vam nekaj krutih resnic o podjetništvu, s katerimi se je potrebno sprijazniti. Konec koncev pa: če bi bilo tako lahko uspeti, bi to počeli vsi, kajne?

Sami sebi ste največji motivator

Lahko preberete nešteto knjig in lahko vam svetuje na tisoče ljubljenih oseb, še vedno ste sami sebi en in edini motivator, ki odloča o svojih dejanjih.

Navade, ne navdih

Navdih sam po sebi ne bo opravil posla oziroma dela. Tako kot tudi npr. pri športu, motivacija brez treninga in požrtvovalnosti ni dovolj, da bi napredovali. Potrebno je beležiti rezultate in se jim prilagajati. Kot je že omenil Benjamin Franklin:"Dobro opravljeno je vedno boljše kot dobro povedano".

Hitro se pokaže, kako debelo kožo imate

Zagotovo so najbolj neprijetna izkušnja negativni odzivi tistih, ki vas vsakodnevno spremljajo v poslu, bodisi partnerjev bodisi strank. Posledično je skorajda ključnega pomena, s kakšnimi ljudmi ste obdani, kajti nenehni (negativni) pritiski in stres so dolgoročno zelo slaba izbira.

Če ste podjetnik-začetnik ali se na podjetniško pot šele nameravate podati, vam močno priporočamo udeležbo na seminarju Abeceda poslovanja

http://data.si/blog/2014/08/08/3-krute-resnice-podjetniskega-vsakdana/