O-STA

Meseci taijiquan-a in qigong-a: Veliki qigong seminar s kitajskima profesorjem CHQA, 18. In 19. oktober 2014

Taijiquan in qigong zveza Slovenije od septembra do novembra 2014 organizira mesece taijiquan-a in qigong-a, s čimer želimo ti dobrodejni in zanimivi kitajski veščini gibanja predstaviti in približati slovenski javnosti.

Izkoristite priložnost in se nam pridružite na posebnih dogodkih, ki jih pripravljamo posebej za vas v septembru, oktobru in novembru:

- Brezplačne predstavitve in poskusno vadbo za začetnike v septembru, in sicer na dvanajstih krajih po Sloveniji na šestnajstih lokacijah,
- deveta jesenska Taijiquan in Qigong delavnica v Istri, ki bo potekala od 25. do 28. septembra 2014,
- veliki qigong seminar s kitajskima profesorjema CHQA, ki bo potekal od 18. do 19. oktobra 2014 ter na
- mednarodni seminar z velemojstrom CHEN XIAOWANG-om za Chen slog Taijiquan, ki bo potekal od 29.10. do 2.11.2014, Ljubljana, Slovenija

Prijave in podrobne informacije na: www.taiji.si

V mesecu oktobru bo potekal tudi tretji qigong teden v Sloveniji od 14. do 22. oktobra 2014, v okviru katerega Qigong združenje Slovenije organizira različna brezplačna predavanja in vadbo v različnih krajih Slovenije.

Pridružili se nam bodo tudi profesorji iz kitajskega državnega Združenja za zdravilni qigong. Poleg celodnevnega vikend seminarja, bodo predstavili veščino qigong-a na fakultetah, srednjih šolah, knjižnicah in domovih za starejše občane.

V okviru tega vas še posebej z veseljem vabimo na Veliki qigong seminar s kitajskima profesorjema CHQA, ki bo potekal 18. in 19. oktobra 2014, in sicer:

- v soboto 18. 10. 14, od 9.00 do 12.00 ure in od 16.00 do 19.00 ure
- v nedeljo 19. 10. 14, od 9.00 do 12.00 ure in od 15.00 do 18.00 ure

LOKACIJA: Ljubljana, Litostrojska cesta 51 (Srednja šola tehniških strok Šiška)

PRIJAVA na seminar: preko e-prijavnice

KRATEK OPIS VAJE WU QIN XI ali IGRA PETIH ŽIVALI

Vaja Wu Qin Xi je set dokaj preprostih, elegantnih, aerobnih telesnih in mentalnih vaj, s katerimi negujemo telesno, mentalno in duševno zdravje. Krepi mišice in kosti ter odpira, uravnava in izboljšuje pretok življenjske sile (qi) po meridijanih. Vsaka od petih vaj vključuje po dve sekvenci v naslednjem zaporedju: tiger, jelen, medved, opica in ptica. Posnemanje položajev in gibov divjih živali torej izboljšuje gibljivost trupa in okončin ter mišic in kosti ter pomirja um. Človeku prinese duševno ravnovesje ter krepi dobre lastnosti in navade, kot so pogum, umirjenost, notranje ravnovesje, sočutje, bistrost, jasnost, okretnost in samozavest ter podaljšuje življenje.

SPRIČEVALO

Chinese Health Qigong Association (CHQA) bo udeležencem celotnega seminarja podelila potrdilo o udeležbi na seminarju.

ORGANIZATORJI

Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association - SHQA) in Kitajsko državno Jianshen Qigong Združenje (Chinese Health Qigong Association - CHQA), ki sta uradna člana International Health Qigong Federation.

OPOMBE

- Seminar je primeren tako za začetnike kakor tudi nadaljevalce.
- Predhodna prijava za udeležbo je obvezna.
- Prevajanje seminarja v slovenski jezik je zagotovljeno.

PRISPEVKI za seminar:

(1) 120 eur za celoten seminar (sobota in nedelja)
(2) 65 eur za posamezni dan (sobota ali nedelja)
(3) 10 % popust imajo upokojenci in redni študenti.

Opomba: Za plačilo celotnega seminarja do konca septembra podarimo dobropis v vrednosti 20 eur za pripravljalno delavnico, ki bo v soboto 4. 10. 2014, v Ljubljani.

PRIPRAVLJALNA DELAVNICA pred seminarjem:

Qigong združenje Slovenije organizira pripravljalno delavnico, ki bo v soboto 4. 10. 2014, od 9:00 do 12:00 ure. Cena je 30 eur. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo najkasneje do konca septembra na mail info@qigong.si.

PREDSTAVITEV Jianshen qigong-a NA KONGRESNEM TRGU

Z veseljem vas vabimo tudi k sodelovanju pri predstavitvi zdravilnega qigong-a, ki bo potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, in sicer v soboto 18. oktobra 2014 od 15.00 do 15.30 ure.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo na Kongresnem trgu potrdite na e-naslov: info@taiji.si do 15.9.2014.

Dogodek je brezplačen, udeležijo pa se ga lahko vsi. Tudi, če qigong vaj še ne poznate dobro, bo poskrbljeno, da se boste z lahkoto priključili in vadili v skupini.

Kaj je qigong?

Qigong (izg. čigong) je starodavna kitajska veščina, s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje. Priporočljiv je za ljudi vseh starosti, fizično ni zahteven, njegovi učinki pa so dobro znani in tudi znanstveno dokazani. Vadba qigonga se je s Kitajske že davno razširila po vsem svetu in postaja vedno bolj priljubljena.

Nastal je na podlagi tradicionalne kitajske medicine, danes pa obstajajo številne znanstvene študije, ki potrjujejo njegove koristne učinke na: ravnotežje in gibčnost, spomin in kognitivne sposobnosti, žleze z notranjim izločanjem, imunski sistem, tvorbo krvi, uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka, kapaciteto pljuč, zmanjševanje stresa, izboljšanje spanja, izboljšanje prebave, upočasnitev procesa staranja.

Na Kitajskem sta qigong in taijiquan uveljavljena in priljubljena oblika vadbe v vseh šolah in na fakuletah, vadijo pa ga tudi zaposleni, gospodinje, upokojenci, največkrat na prostem v parkih.

Zaradi vseh naštetih pozitivnih učinkov postajata qigong in taijiquan vedno bolj priljubljena tudi na Zahodu, odpirajo se številna združenja in šole. V našem združenju imamo z vadbo qigonga in taijiquan-a več kot 20 let izkušenj in sodelujemo z največjim velemojstrom Chen sloga taijquan-a Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), smo pridruženi člani International Yang Family taijiquan-a in sodelujemo s kitajskim državnim Združenjem za zdravilni qigong.

Predsednik Taijiquan in qigong zveze Slovenije

Chen Shi Ning

Dodatne informacije: info@qigong.si | 041/446-488 | www.taiji.si | www.qigong.si