O-STA

Teden kitajskega qigong-a v Sloveniji od 14. do 21. 10. 2014

Od 14. do 22. oktobra 2014 je potekal že tretji teden kitajskega qigong-a s predstavitvami po vsej Sloveniji v organizaciji Zdravilnega qigong združenja Slovenije in Slovenskega združenja taijiquan hram.

Pridružila sta se tudi profesorja Gao Janjing in Liju Juhsing iz športne univerze v Pekingu, ki sta obenem tudi inštruktorja najvišje stopnje in prihajata iz kitajskega državnega Združenja za zdravilni qigong.

Poleg celodnevnega vikend seminarja, na katerem se je petdeset udeležencev učilo eno najbolj igrivih med devetimi vajami Zdravilnega qigong-a, Igro petih živali (Wu Qin Xi), sta profesorja v tednu Qigonga predstavila veščino qigong-a še študentom zdravstvene fakultete na Univerzi v Ljubljani ter študentom koprske fakultete, obiskala sta gimnazijo v Mariboru, dnevi center za aktivnosti starejših v Ljubljani, v večernih urah pa sta obiskovalcem knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici predstavila zdravilne učinke te izjemno blagodejne kitajske veščine gibanja za negovanje telesnega in duševnega zdravja. Poleg tega je vsak večer potekala tudi vadba v različnih krajih po Sloveniji, v Ljubljani, Mariboru, Domžalah in v Celju.

V soboto popoldan (18. 10. 14) pa so lahko številni mimoidoči, ki so jih v središče Ljubljane pritegnili topli sončni žarki zgodnje jesni, na Kongresnem trgu spremljali in se tudi pridružili vadbi Jianshen Qigong-a.

Ob zaključku seminarja se nam je pridružila tudi namestnica kitajskega veleposlanika v Sloveniji in skupaj s profesorji podelila potrdila vsem udeležencem.

Po zaključku pa je potekal tudi strokovni izpit iz jianshen qigong-a pod vodstvom profesorjev iz kitajskega združenja za zdravilni qigong.

Oglejte si nekatere foto utrinke.