O-STA

Boste pripravljeni na 1. januar in uporabo e-računov?

Poslovanje brez faksa in "pisemske" pošte se je še pred desetletjem zdelo nepredstavljivo, dvomi o (ali predstave) o elektronskih oziroma digitalnih računih pa se pojavljajo tudi danes. Razbliniti pa se bodo morali vsaj do 1.1. 2015, saj prihaja nov zakon, ki prepdisuje obvezno uporabo e-računov z javno upravo. V resnici gre za precej naprednejši, hitrejši in varnejši način poslovanja. Zdi se, da se slovenska podjetja vsej razpoložljivi tehnologiji navkljub še vedno "branijo" pred e-računi.

Podoben pojav je sicer tudi nekaterih drugih članicah EU, ki ne zaostajajo po tehnološki plati, vendar pa je uporaba e-računov še vedno veliko pod pričakovanji. Hoteli ali ne, s prvim dnem prihodnjega leta (torej z 2015), boste z ajvno upravo lahko "komunicirali" le še preko e-računov, zato je še kako koristno, da se na spremembo ustrezno pripravite.

O osnovah e-računov in razlogih za njihovo uporabo smo že pisali v trodelni seriji člankov - prvi del tako npr. pojasnjuje, kaj e-račun sploh je - in tudi z našo pomočjo ste vsaj približen vpogled v to, kaj vas čaka.

V kolikor so vam e-računi še vedno relativna neznanka ali bi radi o tej tematiki izvedeli več, bo za podjetja (in seveda podjetnike) posebej koristno predavanje So mala podjetja dovolj pripravljena na e-račune? na letošnjih Dnevih podjetništva. Vljudno vabljeni!

http://data.si/blog/2014/09/17/ze-poslujete-z-e-racuni/