O-STA

Poslovni rezultati Alpe papirja tudi v letu 2002 odlični

Podjetje Alpe papir d.o.o., hčerinsko podjetje največjega svetovnega distributerja papirja in kartona Buhrmann NV, je tudi leto 2002 zaključilo z izjemno dobrimi poslovnimi rezultati.

Realizacija v preteklem letu je tako znašala 2,5 milijarde tolarjev, kar je za približno 11% več kot leta 2001, čisti dobiček pa se je v istem obdobju povečal za rekordnih 115% in je znašal 100 milijonov SIT. Še posebej odličen rezultat je pa podjetje zabeležilo pri kazalcu operativni rezultat (EBIT), ki je v letu 2002 znašal 165 milijonov SIT, kar je za 50% več kot v letu poprej.

V podjetju tako uspešno povečujejo in utrjujejo svoj položaj enega vodilnih slovenskih grosistov s papirjem. Iz leta v leto si prizadevajo za uvajanje izboljšav v poslovanju, za servisiranje kupcev na čim višjem nivoju, za širok izbor artiklov in ne nazadnje za kontinuirano izobraževanje in usposabljanje zaposlenih.

Podjetje Alpe papir d.o.o., katerega osnovna dejavnost je trgovina na debelo - prodaja različnih vrst papirja in kartona - je bilo ustanovljeno leta 1993. Alpe papir je hčerinsko podjetje multinacionalne družbe Buhrmann, ki ima sedež v Amsterdamu. Prodajni program podjetja obsega širok spekter papirja; od ekskluzivnih papirjev, kartonov in kuvert, brezlesnih ter premaznih papirjev in kartonov do embalažnih papirjev, vrečk, fax papirjev, samokopirnih in samolepilnih papirjev ter folij, sintetičnih in fotokopirnih papirjev. V podjetju je zaposlenih 21 ljudi.V slovenskem prostoru zavzema Alpe papir dominantni položaj, saj kroji smernice v panogi. Alpe papir, ki ne prodaja le papirja, temveč celovito storitev, se nenehno sooča z izzivi trženja in si prizadeva izboljšati distribucijo, ki predstavlja v tej panogi največji prihranek časa in denarja - in to na vseh področjih poslovanja.

Lastnik podjetja Alpe papir - mednarodni koncern Buhrmann - je največji svetovni dobavitelj izdelkov in storitev na področju papirja ter kartona z več kot stoletno tradicijo. Na poslovnem trgu ponuja izdelke in storitve; od pisarniških in računalniških materialov ter papirja do pomoči pri upravljanju podjetij ter izdelkov in storitev za grafično industrijo. Približno 26.000 zaposlenih deluje v 30 državah Evrope, ZDA in Avstralije. Korporativni center je s sedeži direktorjev koncerna, kontrolingom in ostalo upravo lociran v Amsterdamu. Buhrmann kot vodilno svetovno podjetje na področju papirja in kartona tako za Alpe papir pomeni najboljše izhodišče za odlično poslovanje na slovenskem trgu.