O-STA

Alpe papir je v sodelovanju z italijansko papirnico "Cartiere del garda" pripravil predstavitev papirjev za svoje poslovne partnerje

Tudi tokrat je predstavitev potekala včeraj v dvorani Mercurius, v ljubljanskem BTC-ju, udeleženci pa so bili v glavnem iz tiskarskih in oblikovalskih vrst.

Predstavnik papirnice z Gardskega jezera, gospod Alessandro Nardelli, je pripravil nadvse zanimivo predavanje, ki je poleg opisa njihovega proizvodnega programa zaobjemalo še nekaj podatkov o tovarni, umeščeni v samo osrčje turistično izredno razvite destinacije Riva del Garda. Udeleženci so izvedeli nekaj zanimivih informacij o tem, kako se je tovarna z izjemnimi napori za ekološko čimbolj čisto proizvodnjo prilagodila naravnemu okolju in kakšni so prihodnji načrti tega zanimivega in s svojim poslovnim, socialnim, kulturnim in naravnim okoljem tesno povezanega podjetja.

Nedvomno se je papirnica slovenskim tiskarjem in oblikovalcem predstavila v zelo pozitivni luči in tako še okrepila zaupanje do nje same, kot tudi do podjetja Alpe papir, ki trži 'Gardine' produkte, kar je močna spodbuda za še bolj kvalitetno in intenzivno medsebojno sodelovanje v prihodnosti.

Podjetje Alpe papir d.o.o., katerega osnovna dejavnost je trgovina na debelo - prodaja različnih vrst papirja in kartona - je bilo ustanovljeno leta 1993. Alpe papir je hčerinsko podjetje multinacionalne družbe Buhrmann, ki ima sedež v Amsterdamu. Prodajni program podjetja obsega širok spekter papirja; od ekskluzivnih papirjev, kartonov in kuvert, brezlesnih ter premaznih papirjev in kartonov do embalažnih papirjev, vrečk, fax papirjev, samokopirnih in samolepilnih papirjev ter folij, sintetičnih in fotokopirnih papirjev. V podjetju je zaposlenih 23 ljudi. V slovenskem prostoru zavzema Alpe papir dominantni položaj, saj kroji smernice v panogi. Alpe papir, ki ne prodaja le papirja, temveč celovito storitev, se nenehno sooča z izzivi trženja in si prizadeva izboljšati distribucijo, ki predstavlja v tej panogi največji prihranek časa in denarja - in to na vseh področjih poslovanja.

Lastnik podjetja Alpe papir - mednarodni koncern Buhrmann - je največji svetovni dobavitelj izdelkov in storitev na področju papirja ter kartona z večstoletno tradicijo. Na poslovnem trgu ponuja izdelke in storitve; od pisarniških in računalniških materialov ter papirja do pomoči pri upravljanju podjetij ter izdelkov in storitev za grafično industrijo. Približno 26.000 zaposlenih deluje v 30 državah Evrope, ZDA in Avstralije. Korporativni center je s sedeži direktorjev koncerna, kontrolingom in ostalo upravo lociran v Amsterdamu. Buhrmann kot vodilno svetovno podjetje na področju papirja in kartona tako za Alpe papir pomeni najboljše izhodišče za odlično poslovanje na slovenskem trgu.