O-STA

Alpe papir Sloveniji predstavlja "Hello"

'HELLO', NAJBOLJ ZNANA EVROPSKA BLAGOVNA ZNAMKA BREZLESNEGA PREMAZNEGA PAPIRJA, BO OD 01.03.2004 SLOVENSKIM UPORABNIKOM NA RAZPOLAGO V PETIH RAZLIČNIH POVRŠINAH TER GRAMATURAH OD 80 - 350 g/m2

Alpe papir, hčerinsko podjetje avstralske multinacionalne družbe PaperlinX, slovenskemu trgu predstavlja novo blagovno znamko brezlesnega premaznega papirja - 'Hello'.

Glavna vodila pri določanju strategije nove blagovne znamke so bila enkratna ponudba različnih površinskih obdelav papirja, širok razpon gramatur ter formatov ter visok nivo dodanih servisnih storitev. Podjetju so bili v dodatno spodbudo odlični rezultati, ki so jih z blagovno znamko Hello dosegla njegova sestrska podjetja iz skupine PaperlinX širom po Evropi.

''S papirji 'Hello' našim kupcem ponujamo prodajni program brez primere, z odličnimi dobavnimi roki in obsežnim poznavanjem tako tržnih kot tudi tiskarskih zahtev,'' pravi Primož Tasič, direktor podjetja Alpe papir. ''Samo močna blagovna znamka lahko zagotovi kombinacijo brezhibne kakovosti izdelka in odgovarjajočega servisa. S papirji 'Hello' bomo še naprej

izboljševali odnose z našimi kupci, saj so njihove zahteve najpomembnejši element v filozofiji te blagovne znamke.''

Uspeh in visoka prepoznavnost blagovne znamke 'Hello' v Evropi je rezultat neprestanega izboljševanja in uporabe povratnih informacij kupcev papirja pri raziskavah in razvoju izdelka, v tesnem sodelovanju z glavnim evropskim proizvajalcem brezlesnih premaznih papirjev Sappi. Koncept povratnih informacij se je pokazal kot ključni pri graditvi znamke 'Hello' in obenem podprl rezultate PaperlinX-ove raziskave, katere glavni zaključek je bil, da tiskarji enako cenijo kakovost servisa in kakovost izdelka.

Začetki trženja znamke 'Hello' segajo v leto 1998, ko so jo pričeli uvajati na trge Velike Britanije, Nemčije, Francije, Nizozemske, Belgije, Portugalske, Irske, Švedske, Danske, Italije in Španije. Danes je vodilna evropska znamka na področju brezlesnih premaznih papirjev tako glede prepoznavnosti, kot tudi prodajnih rezultatov.

Glede na izjemen uspeh znamke v Evropi, Alpe papir pričakuje podobne rezultate tudi v Sloveniji.

Slovenski kupci bodo lahko izbirali med petimi različnimi površinami papirja (Hello Gloss, Hello Silk, Hello Matt, Hello Silk Creme, Hello High Silk), širokim razponom gramatur (od 80 to 350 g/m2) ter formatov (od 320 x 450 mm do 1,000 x 1,400 mm). Papir je trikrat premazan in omogoča odlično ostrino pike, visok kontrast in brezhibno barvno reprodukcijo. Gladka površina dodatno prispeva k varčni porabi tiskarskih lakov in barv ter tako preprečuje brisanje barve v proizvodnem procesu. Ekskluzivni proizvajalec papirjev 'Hello' za Alpe papir in skupino PaperlinX Europe je Sappi Europe.

''S pomočjo tesnega in dobrega sodelovanja s proizvajalci papirja smo zaradi najnovejših tehnologij in produktov tudi mi deležni dobrih rezultatov. Tako je Alpe papir za področje slovenske grafične in tiskarske industrije idealni ponudnik izjemno visokega nivoja produktov in storitev,'' zaključuje Primož Tasič.

___________________________________________________

Dodatne informacije: Maja Dolgan Valenčič, Alpe papir d.o.o., Letališka c. 16, 1122 Ljubljana, tel.: 01/546 64 79, fax: 386 01/546 64 98, e-mail: maja.dolgan-valencic@alpepapir.si.

Podjetje Alpe papir d.o.o., katerega osnovna dejavnost je trgovina na debelo - prodaja različnih vrst papirja in kartona - je bilo ustanovljeno leta 1993. Alpe papir je hčerinsko podjetje multinacionalne družbe PaperlinX, katerega korporativni sedež se nahaja v Melbournu. Prodajni program podjetja obsega širok spekter papirja; od ekskluzivnih papirjev, kartonov in kuvert, brezlesnih ter premaznih papirjev in kartonov do embalažnih papirjev, vrečk, fax papirjev, samokopirnih in samolepilnih papirjev ter folij, sintetičnih in fotokopirnih papirjev. V podjetju je zaposlenih 20 ljudi. V slovenskem prostoru zavzema Alpe papir dominantni položaj, saj kroji smernice v panogi. Alpe papir, ki ne prodaja le papirja, temveč celovito storitev, se nenehno sooča z izzivi trženja in si prizadeva izboljšati distribucijo, ki predstavlja v tej panogi največji prihranek časa in denarja - in to na vseh področjih poslovanja.

Lastnik podjetja Alpe papir - avstralska multinacionalna družba PaperlinX - je z 10.000 zaposlenimi v 29 državah in prometom v višini 5,3 milijarde evrov tretji največji svetovni koncern na področju veletrgovanja s papirjem. Uvršča se med največje avstralske proizvajalce časopisnih, embalažnih in grafičnih papirjev. Njegove delnice kotirajo na avstralski borzi, celotna tržna kapitalizacija pa danes znaša okrog 1,3 milijarde evrov.

Družbo sestavljata dve diviziji: PaperlinX Merchanting, ki se ukvarja z distribucijo papirja in Australian Paper, katere glavna dejavnost je proizvodnja časopisnega in grafičnega papirja.

Na področju grafičnih papirjev ima družba v Avstraliji in Novi Zelandiji 60% tržni delež, trdno je zasidrana v ZDA, Kanadi in delu Azije ter je vodilna v Evropi.

Alpe papir je del PaperlinXove evropske veje, ki posluje pod imenom PaperlinX Europe.