O-STA

Kateri trendi bodo oblikovali trženje v letu 2015?

Vsako leto prinese nove trende v trženje - spremembe v načinu dela, v uporabi orodij, ki jih bomo uporabljali in pričakovanja naših potencialnih kupcev. Že veste, kateri trendi bodo oblikovali v trženje v letu 2015?

Mobilni telefoni so trenutno tretji največji kanal, takoj za televizijo in računalniki. Tržniki bodo pri ustvarjanju imeli v mislih mobilno tehnologijo. S pomočjo podatkov o lokaciji svojih uporabnikov, bodo za določene skupine uporabnikov ustvarjali obvestila, ki bodo za njih zanimiva in aktualna.

Poudarek bo na vizualnemu pripovedovanju, zato bo vse več podjetij svoje potencialne stranke privabljalo z objavo spletnih videov. Najbolj gledan spletni kanal je trenutno Youtube, katerega bodo podjetja največ uporabljala za objavo svojih promocijskih objav.

Podjetja se bodo s čustvene plati želela povezovati s potencialnimi strankami. To bodo dosegla s smešnimi in sentimentalnimi objavami.

Pričakujemo lahko porast tržnih analiz in orodij, s katerimi se bodo tržniki usmerili predvsem v razumevanje potreb svojih strank in izboljševanje svojih poslovnih strategij.

Dobra vsebina še ne pomeni, da bo dosegla veliko potencialnih kupcev. Podjetja se bodo skoncentrirala najti nove in inovativne načine, s katerimi bo privabila stranke.

Oddelki za trženje bodo vse bolj usklajeni in ekipe bodo bolj sodelovale in združile moči, s ciljem doseči čim več potencialnih kupcev.

Lepo vabljeni na naš seminar Kako pridobiti in zadržati kupca ter marketinški načrt, kjer vam bodo naši svetovalci povedali več o uporabi različnih tržno-komunikacijskih orodij ali na izobraževanje Kako uspešno tržimo na spletu?

Vir: Slideshare

Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2014/12/23/kateri-trendi-bodo-oblikovali-trzenje-v-letu-2015/