O-STA

Se bomo s sodelavci pogovarjali le še prek facebooka?

Razvijalci največjega socialnega omrežja Facebook testirajo novo različico, ki so jo poimenovali "Facebook at work". Že ime nam pove, da je namenjena komuniciranju med zaposlenimi.

Aplikacija je dostopna v spletnih trgovinah Apple in Google Play, vendar lahko do nje trenutno dostopajo le testna podjetja, ki sodelujejo z razvijalci Facebooka. S pomočjo podjetij, ki bodo testirala Facebook at work želijo dobiti povratne informacije in še izboljšati "službeno" različico Facebooka.

Prilagojena službena družbena omrežja gostujejo v računalniškem oblaku na Facebookovih strežnikih, vendar pa ima vsako podjetje nadzor nad vsemi podatki, ki jih delijo njihovi zaposleni.

Facebook at work ima iste funkcije kot klasični facebook, ima klepetalnico, prikazuje se tok novic, razlika je le v tem, da so objave in delitve vidne le zaposlenim v podjetju.

Za razliko od klasičnega Facebooka, "službeni" Facebook namensko ni modre barve, zato da lahko šefi že na prvi pogled vidijo na kateri različici Facebooka so njegovi zaposleni.

Lepo vabljeni na naš seminar Kako do "trend" ideje in socialna omrežja za podjetnike?, kjer boste izvedeli več o družabnih omrežjih ter njihovi uporabi za oglaševanje vaših izdelkov/storitev.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/01/15/se-bomo-s-sodelavci-pogovarjali-prek-facebooka/