O-STA

Synchronoss Technologies kupuje storitve Personal Cloud podjetja F-Secure

Z nakupom bo postal Synchronoss prvi ponudnik storitev za osebni oblak na svetu za operaterje.

BRIDGEWATER, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- Synchronoss Technologies, Inc. (NASDAQ:SNCR), vodilni ponudnik rešitev za mobilni oblak in programsko podprto aktivacijo za mobile operaterje, trgovce na drobno in proizvajalce originalne opreme (OEM) po celem svetu, je danes sporočil, da se je dogovoril za nakup dela podjetja F-Secure Coorporation, ki razvija storitve za osebni oblak. Upoštevajoč trenutno globalno prisotnost podjetja bo Synchronoss s tem prevzemom po novem oskrboval 75 mobilnih operaterjev, vključno z devetimi ponudniki, ki spadajo med največje operaterje na svetu. Ti mobilni operaterji bodo omogočili Synchronossu neposreden dostop do več kot 3,5 milijarde naročnikov po vsem svetu.

Synchronoss bo za prevzem plačal približno 60 milijonov dolarjev v gotovini, posel pa naj bi bil zaključen do konca prvega četrtletja poslovnega leta 2015. F-Secure je podjetje za spletno varovanje in zasebnost, ki milijonom po vsem svetu omogoča varno brskanje, shranjevanje in deljenje informacij na spletu.

Kot del dogovora bo lahko Synchronoss v okviru svoje ponudbe Personal Cloud tudi integriral in prodajal produkte podjetja F-Secure, kar bo izboljšalo varnost oblačnih storitev za operaterje in naročnike in dodatno vrednost, ki jo lahko Synchronoss ponudi svojim strankam.

"Naša platforma Personal Cloud je še posebej uspešna, ker nismo samo v pomoč mobilnim operaterjem pri pridobivanju naročnikov, ki je nad pričakovanji in omogoča, da so storitve v oblaku osrednji del njihove komunikacijske ponudbe, temveč se hkrati kaže tudi trend k vse večji uporabi teh storitev, kar ustvarja dodatne priložnosti za zaslužek, tako za Synchronoss kot za mobilne operaterje," je dejal Stephan Waldis, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Synchronossa. "Trenutno se število naših uporabnikov povečuje za več sto tisoč na teden. Glede na to, da nagovarjamo potencialni trg 3,5 milijarde naročnikov, smo šele v zgodnji fazi rasti, za katero menimo, da ima dolgoročno dobre obete."

Synchronoss Personal Cloud™ omogoča mobilnim operaterjem, da svojim strankam ponudijo mobilne storitve v oblaku priznane znamke, ki strankam ponujajo storitev svetovne kakovosti ter priložnost za nov dohodek in rast dobička zaradi zmanjševanja prehajanja med operaterji.

V Synchronossu pričakujejo, da bo učinek nakupa na finančne rezultate leta 2015 nevtralen ali rahlo pozitiven (a ne po ameriških računovodskih standardih GAAP). Razultati, ki niso po GAAP standardih, ne vključujejo stroškov za izplačila v delnicah, amortizacije neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi, enkratnih plačil, povezanih s zaključevanjem prevzemov, in računovodskega zmanjšanja pasivnih časovnih razmejitev, povezanega s prevzetimi podjetji. Podjetje bo v četrtek, 5. februarja 2015 ob 8.30h po vzhodnem času objavilo podrobnosti finančnih rezultatov četrtega četrtletja kot tudi projekcije za prvo četrtletje in celotno leto 2015, ki bodo temeljila na zadnjem četrtletju in celem letu 2015.

O podjetju Synchronoss Technologies, Inc.

Synchronoss Technologies (NASDAQ:SNCR) je vodilno inovator na področju mobilnih storitev v oblaku in programske aktivacije za mobilne operaterje po svetu. Preverjene in razširljive tehnološke rešitve strankam omogočajo, da se povežejo, sinhronizirajo in aktivirajo povezane naprave ter storitve, kar podjetjem in potrošnikom omogoča, da živijo v povezanem svetu. Za več informacij obiščite www.synchronoss.com.

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

Ta dokument vsebuje določene "izjave o prihodnosti" v smislu Zakona o reformi tožbenih postopkov v zvezi z vrednostnimi papirji v zasebni lasti iz leta 1995. Te izjave o prihodnosti brez omejitev vključujejo načrte, cilje, pričakovanja in namere ter druge izjave v tem sporočilu za javnost, ki niso zgodovinska dejstva in jih prepoznamo po izrazih kot so "pričakovati", "predvidevati", "meniti", "prizadevati si", "nameravati", "projekcije" in druge besede s podobnimi pomeni. Te izjave temeljijo na naših trenutnih predvidevanjih in pričakovanjih in so že v izhodišču podvržene tveganjem in negotovostim, vključno s tistimi, navedenimi v poglavju "Dejavniki tveganja" Synchronossovega letnega poročila za poslovno leto, ki se je končalo 31. decembra 2014, na obrazcu 10-K, ki je bil predložen Komisiji za vrednostne papirje. Dejanski rezultati lahko zaradi globalnih političnih, poslovnih, konkurenčnih, tržnih in regulatornih dejavnikov bistveno odstopajo od teh pričakovanj. Synchronoss ni zavezan posodabljati izjav o prihodnosti v tem dokumentu zaradi novih informacij, prihodnjih dogodkov ali drugih dejavnikov.

Synchronossov logotip ter imeni Synchronoss in Synchronoss Personal Cloud so blagovne znamke družbe Synchronoss Technologies, Inc. Vse druge blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.

Kontakti

Synchronoss Technologies, Inc.
Mediji:
Stacie Hiras, +1 908-674-0758
Stacie.hiras@synchronoss.com
Investitorji:
Brian Denyeau, +1 646-277-1251
investor@synchronoss.com

Vir: Synchronoss Technologies, Inc.

Sporočilo za javnost je v angleškem jeziku na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20150204005350/en