O-STA

Registracija d.o.o. - kaj in kako?

Postopek registracije podjetja na VEM točki, je enostaven in hiter, kljub temu pa mora odločitev za registracijo d.o.o. temeljiti na znanju in poznavanju zakonodaje.

Kako poteka registracija d.o.o.?

Pred registracijo podjetja si pomagajte z informacijami pridobljenimi na izobraževanjih, preberite zakonodajo (predvsem Zakon o gospodarskih družbah in tiste zakone, ki opredeljujejo vašo dejavnost), poiščite pomoč na individualnih podjetniških svetovanjih, preverite ali so na voljo evropska sredstva ali ugodni krediti za podjetja.

V kolikor želite postopek registracije opraviti na VEM točki, morate izpolnjevati določene pogoje. Pri registraciji morajo biti osebno prisotni vsi bodoči družbeniki in zastopniki podjetja. Za postopek potrebujejo veljavni osebni dokument, ustanovitveni kapital d.o.o. pa mora biti v denarju in najmanjšem znesku 7.500 EUR.

Dokumentacija za registracijo d.o.o. se ne more pripraviti na VEM točki, kadar je družbenik v evidenci FURS-a kot davčni dolžnik ali neplačnik, če družbenik za ustanovitveni kapital nameni osnovna opredmetena sredstva in ne 7.500 EUR in kadar želita registrirati podjetje zakonca, ki želita biti oba družbenika. V zadnjih dveh primerih morajo podjetniki postopek registracije opraviti pri notarju.

Kako se lotiti registracije d.o.o.?

Registracija d.o.o. še nikoli ni bila tako preprosta in hitra. Na DATA d.o.o. na Dunajski cesti 136 v Ljubljani vam na enem mestu ponujamo vse informacije - od registracije d.o.o. do računovodskih storitev in podjetniških pa tudi pravnih, davčnih ter marketinških svetovanj. Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete nas na (0)1 6001 530 ali nam pišete na data@data.si.

Pred registracijo podjetja vam svetujemo, da se udeležite brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja, na katerem boste izvedeli, kakšen je postopek registracije podjetja, kako boste obdavčeni, katere stroške lahko pričakujete po registraciji podjetja.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/02/06/registracija-d-o-o-kaj-kako/