O-STA

Kako najti pravo osebo za vaše podjetje?

Vaše podjetje je v vzponu in obseg dela je postal prevelik zalogaj za trenutni kolektiv. Preberite nekaj nasvetov, kako zaposliti pravo osebo v vašem podjetju.

Opredelitev dela

Preden objavite oglas, določite točen obseg in opis delovnega mesta, ki ga ponujate na trgu dela. Pri tem bodite pazljivi in se vprašajte, če lahko ena oseba opravi vso opisano delo in če so naloge med sabo povezane. Če se razlikujejo, najbrž potrebujete dva strokovnjaka iz različnih področij. Ne predvidevajte, da lahko ena oseba opravlja dva različna dela.

Mreža kontaktov

Pri iskanju delojemalca uporabite svojo mrežo kontaktov in oznanite, da iščete kandidata za pridružitev vašemu podjetju. Ljudje, ki so zaposleni v vaši stroki, lahko informacijo posredujejo v roke prave osebe.

Telefonski razgovor

Potencialne kandidate povabite k krajšemu telefonskemu razgovoru, s katerim porabite bistveno manj časa in na razgovor v živo povabite le tiste, ki so na vas naredili dober vtis.

Razgovor

Vnaprej pripravite seznam vprašanj, na podlagi katerih boste lažje primerjali kandidate med sabo in tako imeli več možnosti, da zaposlite pravo osebo za vaše podjetje.

Pri postopku iskanja delojemalca pa vedno zaupajte svojim instinktom, saj lahko kdo zgleda odlično na papirju, pri razgovoru v živo pa ne boste imeli takega občutka. Niso pomembne samo izkušnje in znanja, temveč tudi osebnostne lastnosti osebe. Vedite, da bo to oseba, s katero boste v stiku vsak delovni dan.

Želite v podjetju angažirati novo osebo, pa ne veste, kaj je za podjetje v tem trenutku najbolj optimalno s stroškovnega vidika? Pridite na seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/02/12/kako-najti-pravo-osebo-za-vase-podjetje/