O-STA

Ukinjeno dovoljenje za zaposlitev brez kontrole trga dela za večinske lastnike

V Uradnem listu RS je objavljena sprememba Pravilnika glede zaposlitve brez kontrole trga dela za večinske lastnike. Po novem Pravilniku, ki je stopil v veljavo 21. 2. 2015, se tujci, ki so večinski lastniki podjetja, zaposlujejo pod istimi pogoji kot ostali tujci, ki niso večinski lastniki podjetja, torej s kontrolo trga dela.

Vse vloge vložene pred uveljavitvijo Pravilnika o spremembah se rešujejo skladno z določili Pravilnika iz leta 2011, torej, po starem.

Data d.o.o. nudi svetovanje in podporo v postopku pridobitve vseh oblik delovnih dovoljenj, v postopku zaposlovanja s kontrolo trga dela, izvajanju storitev v Republiki Sloveniji in prijavi dela.

V kolikor ste imeli namen pridobiti dovoljenje za zaposlitev večinskega lastnika podjetja in še niste oddali vloge, vam svetujemo da se obrnete na naše svetovalce, da najdemo drugo ustrezno rešitev za vas.

V kolikor še niste naša stranka in imate namen registrirati podjetje v Sloveniji in se zaposliti, nam pošljite povpraševanje na data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 00 386 1 6001 530.

Pripravili: Anja Grahek in Svetlana Lukić, DATA d.o.o.

Podjetniške storitve DATA

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/02/24/ukinjeno-dovoljenje-za-zaposlitev-brez-kontrole-trga-dela-za-vecinske-lastnike/