O-STA

OBČINA KAMNIK PRAZNUJE - PROGRAM PRIREDITEV 2015

Dediščina generala Rudolfa Maistra je izjemna, vedno bolj se zavedamo dragocenega darila ljudi, kakršen je bil on, saj so prav oni tisti, ki so nam omogočili, da smo danes Slovenci svobodni in še vedno govorimo svoj jezik. Združuje vrednote, ki so temelj vsakega naroda in na katere smo tudi Kamničanke in Kamničani še posebej ponosni.

Tako bomo tudi letošnje leto s pestrim programom prireditev počastili dan Občine Kamnik, rojstni dan generala, kulturnika, pesnika, bibliofila in našega rojaka Rudolfa Maistra-Vojanova.

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik bo v petek, 27. marca 2015, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Promenadnemu koncertu Mestne godbe Kamnik boste lahko prisluhnili ob 16.30 na Glavnem trgu, ob 17. uri pa bo potekala proslava pri spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske in Policijskim orkestrom.

Pester program s kar 40 prireditvami v sklopu praznika Občine Kamnik s podrobnejšim opisom posameznega dogodka, si lahko pogledate na povezavi: http://www.kamnik.si/prireditve-ob-obcinskem-prazniku.

Praznik naše občine je priložnost, da pregledamo dogajanje v njej, zato bomo še posebej veseli Vašega obiska na slovesnostih in prireditvah. Za vse prireditve velja prost vstop.