O-STA

"Kopa hitre povezave" - koroško okno v svet

Kopina spletna stran www.kopa.si/povezave je zabeležila že skoraj 1.000.000 dostopov, kar jo uvršča na četrto mesto med najbolj obiskanimi slovenskimi spletnimi stranmi.

Spletni portal www.kopa.si/povezave oz. http://povezave.kopa.si je zabeležil že skoraj milijon dostopov, trend dostopanja pa se še povečuje z 20-odstotno mesečno rastjo, so sporočili iz slovenjgraškega podjetja Kopa.

Po podatkih slovenske spletne lestvice www.100si.com se je portal uvrstil na četrto mesto med najbolj obiskanimi slovenskimi spletnimi stranmi, na tretje na področju interneta, drugo med portali in spletnimi imeniki ter šesto po številu klikov.

"Med razloge, ki prispevajo k izjemni priljubljenosti tega portala, gre verjetno šteti predvsem enostavnost iskanja po rubrikah oz. povezavah. Že na vrhu strani obiskovalec naleti na nekaj povezav na splošne teme (internet, računalništvo, poslovna stran …), pod njimi pa so še tiste, ki so pogosteje obiskane (vreme, telefonski imenik, TV sporedi …),« je povedal Bernard Osvald, direktor podjetja Kopa. Obenem sta na voljo dva iskalnika, eden je splošni, drugi preišče imenik Mat'Kurja, možno pa je pošiljati tudi kratka SMS sporočila.

925.988 obiskovalcev se je na strani v povprečju zadrževalo nekaj več kot sedem minut, največ med šesto in petnajsto uro. Med posameznimi dnevi v tednu je največ dostopov v ponedeljek (17,7%), najmanj pa v soboto in nedeljo (okoli 7%). Med analizo tega spletnega portala so ugotovili tudi to, da je 90% vseh dostopov iz Slovenije, 10% pa je tujih (največ je obiskovalcev iz Anglije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Združenih držav Amerike).

Ob skorajšnjem milijontem dostopu so se v Kopi odločili, da bodo svojo zvesto publiko nagradili – obiskovalcu št. 1.000.000 bodo podarili GSM aparat.


O podjetju

KOPA, računalniški inženiring, d.d. postavlja kompletne rešitve računalniško podprtih informacijskih sistemov z uporabo najnovejših dosežkov razvoja računalniške tehnologije na področju strojne opreme, sistemske in aplikativne programske opreme ter računalniških omrežij. Naša ponudba zajema rešitve na ključ, ki vsebujejo vse faze uvajanja računalniško podprtih informacijskih sistemov, od idejnega projekta do končne realizacije in posebne rešitve, ki jih izdelamo na željo uporabnikov.