O-STA

Posodobljeni sistemi video nadzora v Koroški banki

Podjetje Kopa je v poslovnih enotah Koroške banke posodobilo analogne sisteme video nadzora z digitalnimi. Ti nudijo možnost stalnega vpogleda v trenutno in posneto dogajanje v eni ali več poslovnih enotah istočasno s sedeža banke ali med posameznimi poslovnimi enotami.

Koroška banka iz Slovenj Gradca, del bančne skupine NLB, se je v preteklem letu odločila za dograditev in posodobitev sistemov video nadzora v vseh ekspoziturah in agencijah, ki so razmeščene v enajstih občinah koroško-štajerske regije. Po daljšem testiranju so se v banki odločili za digitalne mrežne snemalne sisteme CC2000, ki jih v Sloveniji trži podjetje Kopa. Z menjavami predhodnih analognih sistemov z digitalnimi so v Kopi pričeli v drugi polovici preteklega leta, sedaj pa je opremljena že večina poslovnih enot Koroške banke.

"Za sistem CC2000 smo se odločili predvsem zaradi kakovosti samega sistema in ustreznosti programske podpore," je dejal Tone Sušec, vodja oddelkov splošnih poslov v Koroški banki. "Seveda pa sta k temu prispevala tudi zagotovljen servis v domačem kraju in ustrezno šolanje za ravnanje s sistemom." Z mrežnimi snemalni sistemi CC2000 proizvajalcev Integral Technologies (strojna oprema) in Dimeso (programska oprema) so v banki pridobili možnost stalnega vpogleda v trenutno ali posneto dogajanje v eni ali več poslovnih enotah istočasno s sedeža banke ali med posameznimi poslovnimi enotami ter takojšen dostop do želenih posnetkov, saj iskanje in previjanje video kaset ni potrebno. Trajno ohranjanje posnetkov in kasnejše pregledovanje na vsakem osebnem računalniku pa omogoča presnemavanje dogodkov na diskete, CD-je, izmenljive diske ... Posnete slike lahko uporabniki pošiljajo po elektronski pošti ali jih vstavljajo v dokumente, za tiskanje slik pa ne potrebujejo dragih video tiskalnikov, saj jih lahko tiskajo na vseh lokalnih in mrežnih tiskalnikih.

"Sistem CC2000 deluje v okoljih Windows 95, 98, NT in 2000 in je na več ravneh zaščiten pred nepooblaščenim dostopom," je povedal Bernard Hudolist, vodja programa video nadzornih sistemov v podjetju Kopa. Enostavnost in prijaznost sistema uporabniku pa dopolnjuje poslovenjen uporabniški program in popolna slovenska navodila. Ob ločljivosti slike 768 x 576 točk je CC2000 med najboljšimi tovrstnimi izdelki na našem trgu.


O podjetju Kopa d.d.

Kopa, računalniški inženiring, d.d. postavlja kompletne rešitve računalniško podprtih informacijskih sistemov z uporabo najnovejših dosežkov razvoja računalniške tehnologije na področju strojne opreme, sistemske in aplikativne programske opreme ter računalniških omrežij. Ponudba zajema rešitve na ključ, ki vsebujejo vse faze uvajanja računalniško podprtih informacijskih sistemov, od idejnega projekta do končne realizacije in posebne rešitve, ki jih izdelajo na željo uporabnikov.

O podjetju Integral Technologies

Integral Technologies je vodilni svetovni proizvajalec tehnologije za digitalni video. Na sejmu ISC Expo leta 2000 v Las Vegasu je bilo podjetje nagrajeno z najvišjim priznanjem kot najinovativnejši in najkakovostnejši proizvajalec med razstavljavci digitalne snemalne opreme, namenjene varovanju. Integral Technologies je član združenja Andover Controls, ki je največja svetovna organizacija, usposobljena za fizično in tehnično varovanje. Med več kot 40.000 uporabnikov njihove opreme sodijo vse največje svetovne naftne, finančne in druge organizacije.

O podjetju Dimeso

Dimeso je eno vodilnih nemških podjetij na področju digitalne slike – DIgital MEdia SOlution. Kopa je na podlagi uspešnega sodelovanja z Dimesom pridobila ekskluzivno zastopstvo za izdelke CC2000 v Sloveniji, državah, nastalih na območju bivše Jugoslavije, in v Grčiji. Uporabniki rešitev podjetja Dimeso so tudi Deutche Bahn, Deutche Telekom, Siemens, Daimler Chrysler in drugi.