O-STA

Razpisanih dodatnih 88,8 milijonov evrov za mala in srednje velika podjetja

Slovenski podjetniški sklad je poleg mikrokreditov (P7) in semenskega kapitala (SK75 in SK200), ki so že bili objavljeni v letu 2015, objavil še 5 razpisov in tako malim in srednje velikim podjetjem ponudil še dodatnih cca 88,8 milijonov evrov ugodnih finančnih spodbud v letu 2015 v obliki:

  • Garancij s subvencijo obrestne mere za klasične projekte (P1) ter tehnološko inovativne projekte (P1TIP), ki bodo predstavljale tudi v letu 2015 največji delež odobrenih sredstev s strani Sklada. Oba produkta sta namenjena tako MLADIM (podjetjem mlajšim od 5 let) kot tudi MSP5+ podjetjem (podjetjem starejšim od 5 let). Več podrobnosti o obeh razpisih
    najdete tukaj.
  • Spodbud za zagon inovativnih podjetij (P2), s pomočjo katerih bo Sklad finančno okrepil novoustanovljena inovativna ter tehnološko naravna podjetja. Ciljna skupina P2A bo pridobila prvi del zagonskih spodbud, ciljna skupina P2B, ki je že uspela na razpisu P2A 2014 pa bo lahko pridobila še drugi del zagonskih spodbud. Podrobnosti o obeh razpisih najdete tukaj.
  • SPODBUD ZA ZAGON PODJETIJ NA PROBLEMSKIH OBMOČJIH (P2R). Z razpisom, ki ga Sklad skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo prvič objavlja, pa želi spodbuditi zagon novoustanovljenih podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo. Več informacij o razpisu najdete tukaj.

Sklad bo tako letos malim in srednje velikim podjetjem skupaj namenil cca 102,00 milijona evrov ugodnih finančnih spodbud, kar naj bi zadostovalo za okrepitev okoli 750 podjetij, od tega okoli 350 mladih podjetij v višini cca 36,0 mio EUR.

Mogoče bi vas zanimalo tudi:

Javni razpis: Posojila za zagon inovativnih podjetij

Javni razpis: Lastniški vstop za rast inovativnih podjetij

Javni razpisi SK75, SK200 in P2: na katerega se prijaviti?

Vse aktualne razpise lahko najdete tukaj.

V podjetju Data d.o.o. vam pomagamo pripraviti projekt in vso potrebno projektno dokumentacijo, skladno z razvojnimi načrti vašega podjetja in z usmeritvami izbranega razpisa. Pokličite naše strokovnjake na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Vabljeni tudi na naše izobraževanje Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/03/16/razpisanih-dodatnih-888-milijonov-evrov-za-mala-in-srednje-velika-podjetja/