O-STA

KOLESARJI ELITE EKIPE KK PERUTNINE PTUJ V POLNI PRIPRAVLJENOSTI NA NEDELJSKO TEKMO Z EKIPAMI SVOJE KATEGORIJE

Ptuj 22. marec - Profesionalna TTIII ekipa KK Perutnina Ptuj se je danes pomerila na dirki, ki katere start in cilj sta bila v Švicarskem mestecuu Klingnau (približno 60 km od Z?richa), kjer so nastopili predvsem zaradi jutrišnje dirke pri UCI kategorizirane kot 1.3, kjer jih torej čaka huda konkurenca. Srečko Glivar je v Švico popeljal osem članov ekipe. Nastopili so Mitja Mahorič, Radoslav Rogina, Boštjan Mervar, Miran Kelner, Dean Podgornik, Branko Filip, Matej Marin in Sašo Sviben. Tokrat počivajo Valter Bočna, Massimo Demarin in Tomislav Dančulovič.

Na današnji dirki, ki sicer ne šteje za točke, ker nima kategorije pri mednarodni kolesarski zvezi UCI, je ekipa hranila moči za jutrišnjo dirko, a kljub temu niso ostali neopaženi. Med številnimi italijanskimi, nemškimi, avstrijskimi in domačimi švicarskimi klubi, ki so tako kot TTIII ekipa Perutnina Ptuj, vzeli današnjo dirko kot 'za ogrevanje', je Miran Kelner privozil drugo mesto. Prehitel ga je le Ivan Famini (ITA), sledil pa mu je Matt Retho (NEM). Nekaj tekmovalcev pa dirke ni zaključilo, ker je bila kljub temu, da ne šteje za točke, dolga in naporna, med njimi tudi nekaj članov Elite KK Perutnina Ptuj.

Trener ekipe Srečko Glivar nam je po zaključku povedal, da ta rezultat še ne pomeni, da jim bo kaj podobnega uspelo jutri, kajti tako kot oni so tudi druge ekipe hranile moči. "Zadovoljni bomo s kakšno uvrstitvijo med prvih deset," je tokrat pričakovanja ocenil z veliko mero spoštovanja do jutrišnje konkurence, ki se v veliki večini giblje v njihovi kategoriji ali višje. Nekatere med njimi na današnji 'dirki za ogrevanje', kot jo je poimenoval Glivar, niti niso nastopile. "Pripravljeni smo tako fizično, kot psihično, pripravili smo dobro strategijo in tako upravičeno lahko ocenim, da so pričakovanja prava. Vendar je dirka zelo dolga in hitra. Kar 190 kilometrov bo morala naša pripravljenost in strategija zdržati. Na današnjem 'ogrevanju' smo vozili s povprečno hitrostjo 47 kilometrov na uro, kar je precej hitro. Pojma nimate, kako je lahko takšna dirka napeta in kaj vse vpliva na njen izid. Jutri nas definitivno čaka težak preizkus," je pribil Glivar.

Ekipa U23 KK Perutnina Ptuj pa bodo prav tako jutri odpeljali eno zahtevnejših dirk v kategoriji 1.6, kar je najvišja kategorija dirke na kateri sploh lahko sodelujejo. Štartali bodo v Percotti v Italiji s svojo najboljšo konkurenco. Trener Boštjan Arnuš je zatrdil, da imajo kakšno možnost, da dosežejo kakšen ugoden rezultat glede na to, da so se nekateri kolesarji na 43. Jadranski magistrali dosegali kar vidne rezultate v konkurenci, ki jih je presegala.

To pa tudi še ni vsa tekmovalnost, ki jo bodo jutri budno spremljali iz centra slovenskega profesionalnega kolesarstva - iz Ptuja. V Zagrebu bo namreč nastopil tudi domači podmladek KK Perutnina Ptuj in se pomeril v mladinski konkurenci.