O-STA

Konec 33. Settimane Cicliste Lombarde s 4.mestom Mitje Mahoriča iz ekipe Elite KK Perutnine Ptuj

Bergamo, Italija, 21. april - 33. Settimana Ciclistica Lombarda se je končala s 5. etapo, dolgo 157 kilometrov s ciljem v Bergamu. Zmagovalec zadnje etape je za spremembo spet čisto pravi Italijan Ivan Ravaioli iz ekipe Mercatone Uno, ki je zmagal že prvo etapo Settimane. Na končno skupno razvrstitev današnji rezultati bodo imeli velikega vpliva. Mehičan v Italijanskem dresu Julio A. Perez Cuapio je skupni zmagovalec in bo tako svoj klub Panaria obogatil za kar nekaj dragocenih in težko prisluženih UCI točk. Najbolje skupno uvrščeni iz vrst zeleno-rumenih varovancev Srečka Glivarja, Mitja Mahorič, je bil po včerajšnji etapi uradno na 18. mestu, ki ga bo z današnjim odličnim 4. mestom na etapi nedvomno obdržal.

Zadnja etapa je po pričakovanjih potekala brez presenečenj. Še 40 kilometrov pred koncem so kolesarji vozili strnjeno. V tem delu se Mitja Mahorič še ni bil čisto v ospredju skupine, saj sta bila pred njim še dva profesionalca iz Elite KK Perutnina Ptuj. V zadnjem delu dirke so se razdalje med skupinami začele večati. Mahorič je pospešil in se prebil v ospredje majhne skupine, ki je prišla skozi cilj, saj je utrujenost nabrana s prejšnjih etap povzročila, da je mnogim tik pred koncem zmanjkalo moči ali pa volje.

Trener Elite KK Perutnina Ptuj - Srečko Glivar, je takoj po zaključku dirke komentiral: " Z gotovostjo vem, da je Settimana Ciclistica Lombarda ena najtežjih dirk, saj sem, ko se še nisem povečal poklicu trenerja, na njej tekmoval tudi sam. Glede na to, so se fantje kar držali. In zdržali! Ekipno smo med 18-imi ekipami zasedli 8. mesto, kar je zlata sredina, v katero trenutno tudi sodimo." Seveda pa so 'perutninarji' za sabo pustili kar nekaj klubov, ki pri UCI kotirajo višje kot je njihov TTIII.

Fantje edine slovenske profesionalne kolesarske ekipe se bodo še nocoj vrnili domov. Nekoliko si bodo lahko odpočili do srede, ko se ponovno odpravljajo na pot. Udeležili se bodo dirke Slakiem Grodow Piastowskich na Poljskem, ki se prične v četrtek in traja do nedelje. Dirka bo le za etapo krajša od Settimane in je kategorizirana kot 2.5, kar napoveduje resno konkurenco. Velja omeniti še, da se sezona vrhunskega kolesarstva bliža svojemu vrhu, in da je dirk na katerih je pomembno nastopiti vedno več. Pri tem so seveda v prednosti klubi, ki štejejo več kot 11 kolesarjev, za razliko od Elite KK Perutnina Ptuj, ker imajo kolesarji več časa za predah med resnimi dirkami, trenerji pa lahko strategijo razširijo tudi na izbor primernejših tekmovalcev za specifične dirke.

Generalna razvrstitev po 4. etapi / 33. Settimana Ciclistica Lomarda: čas/ zaostanek

1. Julio A.Perez Cuapio (Mex) Ceramiche Panaria Fiordo 11: 56:56

2. Timothy Jones (Zim) Amore e Vita - Beretta 0:07

3. Steve Zampieri (Swi) Vini Caldirola - Sidermec - Saunier Duvals 0:45

4. Giuseppe Muraglia (Ita) Formaggi Pinzolo Fiava - Immobil.Ciarrocchi 0:56

5. Jef Peeters (Bel) Vlaaderen - T-interim - Eddy Mercx 1:05

6. Gian Paolo Cheula (Ita) Vini Caldirola - Sidermec - Saunier Duvals 1:26

7. Paolo Lanfranchi (Ita) Ceramiche Panaria Fiordo 1:30

8. Gianluca Tonetti (Ita) Tenax 1:48

9.Fortunato Baliani (Ita) Formaggi Pinzolo Fiava - Immobil. Ciarrocchi 2:16

10. Oscar Pozzi (Ita) Tenax 3:00

�...

18. Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj