O-STA

Pred zadnjo etapo 33. Settimane Ciclistive Lombarde

Clusone, Italija, 20. april - Za kolesarje profesionalci, ki v teh prazničnih dneh merijo moči na 33. Settimani Ciclistici Lombardi, je že četrtea etapa od petih. Velikih presenečenj v končni razvrstitvi torej ni več pričakovati. Slovenski kolesarji profesionalci ekipe Elite KK Perutnina Ptuj pa so v konkurenci 18-ih profesionalnih klubov Evrope vseeno pokazali, da gre nanje računati, kot na nadvse resne konkurente, ki jim manjka le še nekaj izkušenj in športne sreče.

Današnja četrta etapa, dolga nekaj čez 153 kilometrov, je potekala brez velikih pretresov. Večino dirke se je skupina kolesarjev držala skupaj. Bilo je sicer nekaj ubežnikov, ki pa si niso mogli pridelati odločilne prednosti. Šele v zadnji tretjini dirke so se začeli od glavnine oddvojevati tisti, ki ob koncu pripeljali v cilj kot prva skupina 13-ih kolesarjev. Etapo je zmagal Kolumbijec Felipe Laverde Jimenez, ki vozi za italjanski klub Formaggi Pinzolo. Najboljši iz Elite KK Perutnina Ptuj je danes Mitja Mahorič s še neuradno uvrstitvijo okoli 16. mesta, ki si je tako zagotovil ob solidno odpeljani zadnji etapi končno uvrstitev okoli 20.mesta. V skupni razvrstitvi je Mehičan Perez Cuapio obdržal vodstvo.

Srečko Glivar trener Elite KK Perutnina Ptuj je po koncu etape povedal: "Nismo pričakovali preveč in predvsem toliko, kolikor smo se počutili sposobne glede na konkurenco. Kar se dobre izkušnje tiče, smo zagotovo lahko zadovoljni. Glede na to, da je nekaj naših kolesarjev bilo spodobnih opozoriti nase v tej strogo profesionalni konkurenci, in da smo ekipno prehiteli kakšno od ekip, ki je do te sezone, v kateri smo se pojavili mi, kotirala precej visoko, smo lahko zadovoljni. Vse etape Settimane so izredno zahtevne, tudi zadnja. Presenečenj menda več ne bo. Na točke UCI pa bomo morali počakati do katere od naslednjih dirk." Opozoril je tudi, da se kolesarji, kot tudi on sam, bori ne le s konkurenco, ampak tudi z mikrobi, ki so okrnili zdravstveno stanje ekipe, saj je vsak od njih prizadet vsaj z nahodom. Kot je bilo že sporočeno, je moral Sašo Sviben po dveh etapah zapustiti dirko zaradi podobnih težav. "Vendar zdaj ne moremo odnehati. Dirko bomo izpeljali do konca kot je treba, " je pridal trener, ko se je ekipa v strokovnih rokah maserja Iztoka Kovačeca sproščala po današnji preizkušnji in s tem že pripravljala na jutrišnjo finalno, zadnjo etapo. Startali bodo v Carrobbio deli Angeli in prevozili do cilja v Bergamu 157 kilometrov.

ZA OKVIR:

Generalna razvrstitev po 3. etapi / 33. Settimana Ciclistica Lomarda: čas/ zaostanek

1. Julio A.Perez Cuapio (Mex) Ceramiche Panaria Fiordo 7:58:40

2. Timothy Jones (Zim) Amore e Vita - Beretta 0:07

3. Steve Zampieri (Swi) Vini Caldirola - Sidermec - Saunier Duvals 0:45

4. Giuseppe Muraglia (Ita) Formaggi Pinzolo Fiava - Immobil.Ciarro. 0:56

5. Jef Peeters (Bel) Vlaaderen - T-interim - Eddy Mercx 1:05

6. Gian Paolo Cheula (Ita) Vini Caldirola - Sidermec - Saunier Duvals 1:26

7. Paolo Lanfranchi (Ita) Ceramiche Panaria Fiordo 1:30

8. Gianluca Tonetti (Ita) Tenax 1:48

9. Vincenzo Di Falco (Ita) Mercatone Uno - Scanavino 2:02

10.Fortunato Baliani (Ita) Formaggi Pinzolo Fiava - Immobil.Ciarro. 2:16

Dodatne informacije: Rene Glavnik, direktor Kolesarskega kluba PERTUNINA PTUJ, Jadranska 17, 2250 PTUJ, telefon: 02 77 86 701, fax: 02 77 86 701,