O-STA

Švicarska dirka 1.3 kategorije se je izkazala kot trd oreh za kolesarje ELITE EKIPE KK PERUTNINA PTUJ

Klingnau, Prepotto - Praprotno 23. marec - Včerajšnji optimizem ob drugem mestu Mirana Kelnerja iz Elite ekipe Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj na nekategorizirani dirki v švicarskem Klingnau je držal še dobršen del današnje dirke Stausee Rundfahrt kategorije 1.3, vendar se je na koncu preobrnil v razočaranje trenerja Srečka Glivarja, saj so načrtovali uvrstitev med prvih deset. Najboljši rezultat je bil namreč 'šele' 12. mesto Mitje Mahoriča. "Nismo zadovoljni! Večji del ekipe je razočaran nad svojimi rezultati," je povedal Glivar tik po dirki, katere prizorišče so zapustili tako rekoč takoj po koncu. Pa vendar je zmago slavil Slovenec Uroš Murn iz Novega Mesta, ki vozi za italijanski klub, in ki ga Glivar dobro pozna, saj se je nekoč kalil pri njemu.

Dirka je bila izredno dolga in dokaj hitra. Do 150-ega kilometra je vse teklo brez posebnosti in z nekaj pobegi, ki pa niso prinesli usodnih prednosti. Zatem se je od glavnine ločila skupina 30-ih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Mitja Mahorič. Ta skupina je v nadaljnjih 40-ih kilometrih dirke stalno pospeševala in se oddaljevala od glavnine in pred koncem tudi razpadla na manjše skupine. Prva je skozi cilj pripeljala skupina šestih kolesarjev z Murnom na čelu, sledila pa je še druga šesterica z nekaj zaostanka in Mahorič je bil v tej skupini zadnji.

Člani ekipe U23 Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj pa so danes merili moči na 150 kilometrov dolgi dirki kategorije 1.6 v s štartom in ciljem v italijanski vasi Prepotto, ki leži v dolini reke Idrije na zahodni, torej že italijanski, strani Goriških brd. Konkurenca je bila zelo zahtevna, saj so se merili s številnimi italijanskimi klubi njihove kategorije, z ostalimi slovenskimi klubi in zelo obetavnimi klubi iz držav z vzhodnega dela Evrope. Sprva je vse kazalo dobro. Na polovici dirke je Boštjan Krevs pobegnil s skupino kolesarjev, kar je dajalo upanje, da bo prednost vzdrževal. Vendar ni bilo tako. Drugi up za ekipo U23 KK Perunina Ptuj se je prebil v ospredje proti koncu dirke. Gregor Gazvoda je prednost obdržal tudi do zadnjih 300 metrov pred ciljem, kjer pa so ga kolesarji, ki so hranili moči za končni šprint dohiteli in prehiteli. Zmago je slavil Alessandro Balan (ITA) s kot kaže najboljšo strategijo podobnih dirk, ker je slavil že pred tremi tedni v Trstu na dirki s podobno konkurenco, Gazvoda pa je dirko zaključil z uvrstitvijo tik za prvimi desetimi. Trener ekipe U23 KK Perutnina Ptuj Boštjan Arnuš je komentiral: "Drži se nas neverjetna smola. Pokažemo, da zmoremo preboj med najboljše, vendar tiste kritične točke, ki nas ločuje od zmagovalcev ne moremo prebiti. Pomanjkanje izkušenj je nekaj kar se da nadoknaditi, vendar brez športne sreče, kot kaže tudi ne gre."

Profesionalna kolesarka elita iz KK Perutnina Ptuj bo v sredo odpotovala v Črno Goro, kjer se bodo udeležili dirk imenovanih Po poteh kralja Nikole, kategorije 2.5, oziroma takšne kot je bila pred tednom Jadranska magistrala. O pričakovanjih zaenkrat še niso govorili, ker ne poznajo konkurence, kajti istočasno na drugem koncu Evrope poteka dirka Tour of Normandie enake kategorije.