O-STA

Danes bo poslan prvi paket izračunov dohodnine za leto 2014

Finančna uprava RS bo danes približno polovici zavezancev poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2014. Preostali zavezanci lahko pošto iz Finančne uprave pričakujejo v začetku junija.

Davčni organ bo informativni izračun dohodnine sestavil na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga na podlagi uradnih evidenc in podatkov o dohodkih in vzdrževanih družinskih članih, ki jih bodo davčni upravi posredovali zavezanci za dohodnino.

Zavezanci za dohodnino, ki bodo informativne izračune dobili v začetku aprila, se nanje lahko pritožijo najpozneje do 30. aprila. Če se ne bodo pritožili, pomeni da se z izračunom strinjajo, morajo premalo plačano dohodnino plačati najpozneje do 1. junija. Več na povezavi.

Informativni izračun dohodnine 2014

Kdo lahko pričakuje izračun dohodnine v prihodnjih dneh?

Običajno na Finančni upravi najprej izračunajo dohodnino za tiste, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka.

Zavezanci, za katere davčna uprava od izplačevalcev dohodkov ne bo prejela podatkov o odmeri dohodnine, bodo morali napoved vložiti sami. Več na povezavi.

Več o temu smo pisali že tukaj.

Preberite tudi: Kaj storiti v primeru napačnega izračuna dohodnine?

Dohodnino si lahko izračunate tudi z našim kalkulatorjem!

Informativni izračun dohodnine 2014

Za kakršne koli dodatne informacije lahko pokličete naše svetovalce na 01 600 1530 ali pišete na data@data.si in si rezervirate termin za svetovanje.

Pošljite nam povpraševanje


Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/03/31/danes-bo-poslan-prvi-paket-izracunov-dohodnine-za-leto-2014/