O-STA

Elita KK Perutnina dobro začela dirko v Črni Gori

Budva 28.marec - Ekipa Elite KK Perutnina Ptuj je v sredo srečno prispela v Črnogorsko Budvo, ki že četrtič letos organizira kolesarsko preizkušnjo z mednarodno udeležbo. Po poteh kralja Nikole IV. Je tako dirka kategorije 2.5 s tremi etapami na katerih bodo kolesarji profesionalci iz vrst KK Perutnina Ptuj, kot kaže po koncu prve etape krojili usodo dirke. Srečko Glivar je v Črno Goro nabral ekipo sestavljeno iz letos že potrjenih zmagovalcev in tistih, ki jim lahko uspe preboj mednje. Mitja Mahorič - po koncu 43. Jadranske magistrale pred dvema tednoma četrti in Radoslav Rogina na isti dirki tretji, sta v ekipi nedvomna favorita. Z njima pa bodo poti treh zahtevnih etap potili še Massimo Demarin , Branko Filip, Valter Bonča in Sašo Sviben.

Prvo etapo so v sicer manjši konkurenci, kot prvotno pričakovano s strani organizatorjev, saj sodeluje le 13 klubov in približno 80 kolesarjev, so zvozili po pričakovanjih odlično. Na 123 kilometrski preizkušnji, ki se je začela v Budvi in peljala mimo Petrovca v prestolnico Podgorico ter mimo Danilograda v Nikšič, je namreč Radoslav Rogina odnesel rumeno majico (prvo mesto) s pol minute prednosti pred Kazahststancem, ki je pripeljav v ciloj drugi. Sledila je skupina petih kolesarjev med katerimi sta bila še Massimo Demarin in Mitja Mahorič. Tako so si kolesarji KK Perutnine Ptuj že pridobili sloves favoritov dirke.

Jutrišnja etapa bo, kot je za dirke te kategorije značilno, najzahtevnejša. Dolga bo 180 kilometrov in se bo začela v Nikšiču, peljala preko Podgorice v Birpazar in nazaj v Budvo, nato pa v Kotor, Njeguše in se končala v Cetinjah. Za tiste, ki se še spomnijo kaj zemljepisa nekdanje Jugoslavije, bodo vedeli, da ta potek vključuje kar nekaj vzponov. Srečko Glivar je izkazal precejšnjo mero optimizma: " Po današnjih rezultatih je v ekipi precej optimizma in veliko motivacije. Že res, da je na dirki manj kolesarjev, a konkurenca je precej ugledna. Z nami tekmujejo namreč ekipe enake kategorije iz Avstralije, Japonske, Rusije, Kazahstana in seveda nepogrešljive Italije. Konkurence glede na manjše število kolesarjev v primerjavi z Jadransko magistralo v Istri, torej ne podcenjujemo. Današnji rezultati so motivacija, konkurentje pa vzbujajo spoštovanje. Računamo, da se nam obetajo v teh dneh največji uspehi sezone do tega trenutka." Če bo tako, se bodo verjetno znebili tistega občutka da nimajo sreče, o katerem so tožili še pred tednom dni. Vendar je do nedeljskega izteka dirke še vse mogoče. Jutrišnji rezultat dirke bo odločilen za razvoj dogodkov v pravo smer.