O-STA

Radislav Rogina po drugi etapi obdržal rumeno majico

Budva, Nikšič, 29.marec - Druga etapa dirke Po poteh kralja Nikole IV v Črni Gori je bila kljub svoji težavnosti za kolesarje Perutnine Ptuj izjemno uspešna.

Zmago je sicer slavil Slovak Martin Riška, v vodilni peterici pa sta prikolesarila kar dva naša, in sicer Radoslav Rogina in Mitja Mahorič. Po drugi etapi ostajajo ekipno na prvem mestu, Radoslav Rogina pa je svoj včerajšnji polminutni naskok danes dobro izkoristil in obdržal rumeno majico.

Napovedana je bila dolga in težavna etapa, ki jo je za kolesarje KK Perutnine Ptuj spremljal še optimizem zaradi uspehov s prve etape, ki so jo moštva različno izkoristila. Perutninarji so kot kaže vzdržljivejši, kot so menili do tega trenutka v prvem delu sezone. 180 kilometrov od Nikšiča preko Budve in Kotorja do Cetinj z 20 kilometrskim vzponom so namreč uspešno premagali in dokazali svojo vzdržljivost in pripravljenost.

Jutri, v nedeljo jih čaka še zadnja etapa dirke Po poteh kralja Nikole, ki bo odločila o končnih zmagovalcih posamično in ekipno. Zadnja, tretja etapa pa bo le nekoliko krajša od današnje - 156 kilometrov in bo tekla od Cetinj do Podgorice, Kološina in Majkovca na Belo Polje, kjer bo končni cilj. "Današnja etapa je bila res zelo težka, od vseh treh najdaljša in najtežja, in naši kolesarji so garali vso pot. V vodilni skupini so se obdržali od vsega začetka. Jutrišnja zadnja tretjina lahko prinese pozitivna ali negativna presenečenja," je komentiral Srečko Glivar, ki seveda upa na najboljše, a nikoli ne pokaže pretiranega optimizma, saj je v kolesarstvu znano, da lahko že najmanjša taktična napaka, da o kakšni nesreči ne govorimo, usodna za še tako dobro pripravljene kolesarje.