O-STA

Subvencije za zaposlovanje novih kadrov so še na voljo

Zavod za zaposlovanje RS ponuja subvencije v okviru programov spodbujanja zaposlovanja oziroma delno povračilo stroškov za zaposlitev novih sodelavcev. Objavljamo še odprte razpise za zaposlovanje.

Subvencije za spodbujanje zaposlovanja

Iz faksa takoj praksa

Iščete možnosti za zaposlitev visoko izobraženih mladih? S programom Iz faksa takoj praksa vam omogočamo spodbudo 6.000 EUR za pridobivanje prvih delovnih izkušenj mladih brezposelnih. Sodelujete lahko delodajalci iz vse Slovenije. Več o programu na povezavi.

Povračilo prispevkov delodajalcem na območjih z visoko brezposelnostjo

Ste podjetje, ki je tržno usmerjeno? Imate sedež na območju Hrastnika, Radeč, Trbovelj, Maribora z okoliko ali Pokolpja? Program spodbujanja regionalne konkurenčnosti vam omogoča povračilo prispevkov delodajalca. Tako si povrnete del stroškov za zaposlitev novih sodelavcev, ki so bili prijavljeni med brezposelnimi. Več o tem smo že pisali tukaj.

Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za mlade

Če za nedoločen čas zaposlite mlade brezposelne v starosti do 30 let, lahko za njihovo zaposlitev uveljavljate dveletno oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Zaposlitev mora biti sklenjena v obdobju od 1. 11. 2013 do 31. 12. 2015. Preberite več o oprostitvi plačila prispevkov za mlade.

Davčna olajšava za zaposlovanje brezposelnih

Nameravate zaposliti brezposelne, mlajše od 26 let ali starejše od 55 let? Ali pa ste jih že zaposlili za nedoločen čas? Potem za njihovo zaposlitev lahko uveljavljate olajšavo v obliki znižanja vaše davčne osnove. Preberite več o davčni olajšavi za zaposlovanje brezposelnih.

Subvencije za praktično usposabljanje

Delovni preizkus za mlade 2015

Želite zaposliti mlajše brezposelne, pa bi jih želeli prej preizkusiti v konkretnem delovnem okolju? Ravno to vam omogoča delovni preizkus za mlade. Preberite več o programu na povezavi.

Usposabljanje na delovnem mestu 2015

Želite zaposliti kandidate, ki bi jih radi prej spoznali in po svojem programu usposabljanja pripravili za konkretno delo? To vam omogoča usposabljanje na delovnem mestu. Več o tem smo pisali tukaj.

Več aktualnih razpisov najdete na spletni strani Zavoda za zaposlovanje.

Razmišljate o zaposlitvi novega sodelavca? Vabljeni na seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/05/08/subvencije-za-zaposlovanje-novih-kadrov-so-se-na-voljo/