O-STA

Izkoristite priložnost, še vedno so na voljo subvencije za zaposlovanje

Eden od pogostejših vprašanj na naši VEM-točki je, ali so na voljo subvencije za zaposlovanje. Podjetniki v želji po novih sodelavcih povprašujejo po ugodnostih, ki jih nudi država, če se v svojem podjetju soočajo s preobilico dela in bi jim še kako prišla prav dodatna pomoč.

Še preden se v svojem podjetju lotite izpeljave postopka zaposlitve novega posameznika, preglejte razpise, ugodnosti pri zaposlovanju in subvencije Zavoda RS za zaposlovanje.

Subvencije za zaposlovanje mladih

Te dni Zavod RS za zaposlovanje vse delodajalce obvešča o skorajšnjem zaključku razpisa Iz faksa takoj praksa, ki se bo iztekel konec junija. Na javnem povabilu podjetnik lahko pridobi spodbudo 6.000 EUR za zaposlitev mladih brezposelnih diplomantov s terciarno izobrazbo. Posamezniki morajo po razpisnih določilih šteti manj kot 30 let, hkrati pa iščejo prvo zaposlitev in so na zavodu prijavljeni kot brezposelni.

Subvencije za zaposlovanje mladih podjetnikom omogočajo, da mlade diplomante pripravijo za uspešno opravljanje konkretnega dela, s čimer si zagotovijo usposobljene zaposlene, ki prispevajo k večji konkurenčnosti podjetja.

Ker priprava pogosto zahtevne dokumentacije od podjetnikov zahteva veliko časa in energije, priporočamo, da se pri tem obrnete na pomoč izkušenih strokovnjakov.

Želite v svojem podjetju angažirati novo osebo, pa ne razmišljate o pogodbi o zaposlitvi za novega "sodelavca"? Veste, kaj je za podjetje v tem trenutku najbolj optimalno s stroškovnega vidika? Obiščite seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, DATA d.o.o.

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/05/26/izkoristite-priloznost-se-vedno-so-na-voljo-subvencije-za-zaposlovanje/