O-STA

Na voljo več kot milijon evrov za zaposlovanje mladih doktorjev znanosti

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je objavila Javni razpis "Spodbujanje zaposlovanja mladih doktorjev znanosti" v letu 2015.

Katera podjetja se lahko prijavijo na razpis?

Na javni razpis se lahko prijavijo pravne osebe, ki so bile najkasneje na dan objave razpisa, to je 5. 6. 2015, vpisane v evidenco raziskovalnih organizacij pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS.

Vrednost razpisa za zaposlovanje mladih doktorjev znanosti

Okvirna vrednost razpisa je 1,026 milijona EUR.

Kaj omogoča razpis podjetjem?

Razpis omogoča sofinanciranje sredstev za plače in ostalih stroškov dela mladih doktorjev znanosti, ki so opravili zagovor doktorske disertacije v obdobju od 1. 1. 2013 do 31. 5. 2015 in so prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Pogoji

Izbrani prijavitelji morajo z mladim doktorjem znanosti skleniti zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 18 mesecev v organizacijski enoti, ki izvaja raziskovalno-inovacijske projekte ali programe.

Rok za prijavo

Javni razpis je odprt do 10. septembra 2015 do 12. ure.

Namen javnega razpisa

Namen javnega razpisa je omogočiti zaposlovanje mladih doktorjev znanosti, ki so po končanem doktorskem usposabljanju zaradi dolgotrajne ekonomske in finančne krize ostali brez možnosti zaposlitve, s ciljem uporabe pridobljenih znanj na področju raziskovalno-razvojnega dela, prenosa znanja v prakso in dviga raziskovalno-razvojnih potencialov.

Celoten razpis je na voljo na spletni strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost.

Preverite še ostale spodbude za zaposlovanje.

Razmišljate o zaposlitvi novega sodelavca? Vabljeni na seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/06/16/na-voljo-vec-kot-milijon-evrov-za-zaposlovanje-mladih-doktorjev-znanosti/