O-STA

PwC imenovan za drugega najbolj privlačnega delodajalca med študenti ekonomije

Petek, 26. junija 2015 - PwC je bil uvrščen na drugo mesto lestvice podjetja Universum 'Najbolj privlačen delodajalec' med študenti ekonomije - prehitel ga je le Google.

Lestvica privlačnosti podjetja Universum 'Najbolj privlačen delodajalec na svetu' je raziskava, ki se izvaja letno na svetovni ravni in poteka med študenti ekonomije in tehničnih smeri z najboljših akademskih institucij po svetu v kar 12 največjih gospodarstvih po BDP. Več kot 240.ooo vprašanih je v raziskavi Universum Talent Surveys uvrstilo na lestvico podjetja, ki se jim zdijo najbolj privlačna za zaposlitev.

Letošnji rezultati so bili razglašeni v sodelovanju s televizijsko mrežo CNN in drugimi pomembnimi mediji vsepovsod po svetu.

Petter Nylander, izvršni direktor Universuma, pravi:

"Lestvica najbolj privlačnih delodajalcev na svetu za leto 2015 potrjuje, da bodo ženske milenijske generacije iskale delo v podjetjih, o katerih lahko povedo zgodbe, katerih vrednote lahko zagovarjajo in katerih poslovnih dejavnosti se lahko naučijo. Ti študentje so nam zaupali, da v delovnem okolju pravzaprav iščejo načine za uspeh in rast. Prav tako so nam povedali, katera podjetja to tudi izpolnjujejo."

Nora Wu, podpredsednica odbora in vodja kadrovske službe PwC, pravi:

"Pomembno je, da ustvarimo voditelje na vseh poslovnih stopnjah ter zaposlenim omogočimo okolje, v katerem lahko razmišljajo, se učijo in skupaj razvijajo - tako na osebni kot tudi poslovni ravni. Trudimo se pritegniti, spodbuditi in razviti znanja primernih ljudi za naše podjetje. Zavedamo se, da osebna rast predstavlja eno izmed največjih prednosti, zato nam je v veliko zadovoljstvo, da se tudi študentje po svetu tega zavedajo."

Michael Fenlon, vodja globalnega talenta v podjetju PwC, pravi:

"Zadovoljni smo glede priznavanj študentov ekonomije. Ponosni smo na to, da lahko študentom ekonomije, kot tudi tehničnih smeri in informacijske tehnologije, ponudimo možnosti za razvoj in gradnjo kariere. Prav tako smo ponosni na našo vključujočo kulturo, ki vrednoti raznolikost v vseh oblikah."

KONEC

Opomba za urednike

Več o PwC

PwC pomaga organizacijam in posameznikom ustvariti vrednost, ki jo iščejo. Smo mreža podjetij v 157 državah, z več kot 195.000 zaposlenimi, ki so predani zagotavljanju kvalitetnih storitev na področju revizije, davkov in svetovalnih storitev. Obiščite nas na naši spletni strain www.pwc.com in tam poiščite več informacij ter nam povejte, kaj je za vas pomembno.

PwC se nanaša na mrežo PwC in/ali eno ali več družb članic, vsaka od katerih je ločena pravna oseba. Za več informacij obiščite www.pwc.com/structure.

©2015 PricewaterhouseCoopers. Vse pravice so pridržane.

Več o lestvici najbolj privlačnih delodajalcev

Lestvico najbolj privlačnih delodajalcev sestavlja podjetje Universum Talent Surveys in se izvaja v Avstraliji, Braziliji, Kanadi, na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji, Indiji, Italiji, na Japonskem, v Rusiji, Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike. Ti trgi predstavljajo 69% svetovnega gospodarstva. Obdobje raziskave za zbiranje podatkov je potekalo od septembra 2014 do aprila 2015. Za več informacij obiščite spletno stran www.bit.ly/wmae2015.

Več o podjetju Universum

Podjetje Universum je podjetje, ki nudi raziskovalne in svetovalne storitve, specializirano za trženje delodajalcev. Cilj podjetja Universum je pomagati delodajalcem, da se izkažejo pri zaposlovanju in ohranjanju zaposlenih z zagotavljanjem izboljšav svojim znamkam. Universum ponuja obsežen sklop storitev na področju raziskav, strateškega svetovanja in komunikacijskih rešitev, ki zaposlenim omogočajo boljši način razumevanja, pritegnitve delodajalca in ohranjanja idealnega delodajalca. Universum je zanesljiv partner s kar 1700 strankami, vključno z več strankami z lestvice najboljših podjetij 'Fortune 500'. Universum sodeluje z 2000 univerzami po svetu za vodenje raziskav glede kariere in preferenc vrhunskih talentov glede delodajalcev. Za več informacij obiščite spletno stran www.universumglobal.com.