O-STA

Vam je prehitro poslana e-pošta zagrenila življenje? Google Gmail ima rešitev

V Google Gmail boste po novem opazili rešitev, ki so jo v spletnem velikanu testirali kar šest let. Gumb "Razveljavi" se vam bo na zaslonu prikazal nemudoma po tem, ko boste elektronsko sporočilo poslali.

Če v elektronskem sporočilu, ki ste ga želeli poslati, opazite napako ali pa si na primer premislite in elektronskega sporočila sploh raje ne bi pošiljali, stisnite gumb "Razveljavi". Elektronska pošta po pritisku na ta gumb naslovniku sploh ne bo poslana, temveč se vam bo elektronsko sporočilo v Google Gmail v desnem kotu spodaj ponovno prikazalo kot osnutek. Pred morebitnim vnovičnim pošiljanjem ga lahko uredite ali izbrišete.

Google Gmail s funkcijo "Undo" že od 2009

Uporabniki, ki so omenjeno funkcijo že uporabljali v beta različici, jim te posebej ni treba vklopiti. Tisti, ki pa funkcije še niso uporabljali, jo lahko omogočijo v nastavitvah (Settings) v zavihku splošno (General). Google je funkcijo predstavil že leta 2009, a se je vse do sedaj uporabnikom Gmaila gumb prikazoval zgolj pet sekund po pritisku na gumb pošlji.

Zdaj pa so v Googlu naznanili, da lahko uporabniki v nastavitvah sami izberejo, ali se jim naj gumb prikazuje pet, deset, dvajset ali trideset sekund.

Prvotno je funkcijo "Razveljavi" sodila v zbirko Google Labs, s katerim v spletnem velikanu uporabnikom omogočajo testiranje funkcij z oznako beta. To pomeni, da posledično še niso primerne oziroma dovolj preizkušene in razvite, da bi jih predstavili vsem svojim uporabnikom.

Naj pa omenimo, da gumb "Razveljavi" zaenkrat ne bo na voljo mobilnim uporabnikom. Iz Googla so sicer sporočili, da bodo funkcijo v prihodnosti omogočili tudi tistim, ki prebirajo in pošiljajo elektronska sporočila na svojih telefonih in tabličnih računalnikih. Kdaj natančno, pa ni znano.

Pripravila: Anita Andrenšek

Povezava do prispevka: http://data.si/blog/2015/06/26/vam-je-prehitro-poslana-e-posta-zagrenila-zivljenje-google-gmail-ima-resitev/