O-STA

Delovni preizkus za mlade omogočil zaposlitev 224 mladim

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da so zaradi porabe razpoložljivih sredstev zaprli javno povabilo Delovni preizkus za mlade. Do konca junija so sklenili 511 pogodb z delodajalci, vključenih pa je bilo 714 brezposelnih mladih.

Delodajalci so dobili povrnjene stroške

Program je bil nadvse koristen, saj je omogočil, da so delodajalci pred zaposlitvijo lahko preizkusili in spoznali mlade brezposelne osebe na konkretnem delovnem mestu. Delodajalci so dobili povrnjene upravičene stroške delovnega preizkusa v višini 201 evra, medtem ko so udeleženci prejeli dodatek za aktivnost in za prevoz. Brezposelni so se lahko preizkusili na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu praviloma polni delovni čas, od najmanj 100 ur do največ enega meseca, zagotovljeno pa jim je bilo tudi mentorstvo.

Do konca maja zaposlitev dobilo 224 mladih

Za ta ukrep je bilo na voljo milijon evrov. Do konca junija je bilo za izvedbo delovnega preizkusa sklenjenih 511 pogodb z delodajalci, vključenih pa je bilo 714 brezposelnih mladih pred dopolnjenim 30. letom starosti, od katerih se jih je do konca maja zaposlilo že 224.

Vse ponudbe delodajalcev, ki bodo na Zavod prispele po zaprtju javnega povabila, torej po 17. 7. 2015, bo Zavod vrnil neodprte.

Preberite tudi:

§ Olajšave za zaposlovanje starejših zaposlenih

§ Nove olajšave za zaposlitev brezposelnih mladih

Razmišljate o zaposlitvi novega sodelavca? Veste, katera oblika dela bi bila za vas stroškovno najbolj optimalna? Vabljeni na seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/07/17/delovni-preizkus-za-mlade-omogocil-zaposlitev-224-mladim/