O-STA

Konica Minolta brani svoj vodilni tržni položaj v Evropi!

Ljubljana, Slovenija, 21. julij 2015

Novi podatki tržnih raziskav švicarskega raziskovalnega inštituta infoSource kažejo, da bo Konica Minolta v poslovnem letu 2014 znova uspešno ubranila svoj vodilni položaj v Evropi na področju pisarniških barvnih A3 tiskalnikov in na trgu produkcijskega tiskanja. Z 21,2 % tržnim deležem oz. več kot 141.300 prodanimi barvnimi A3 multifunkcijskimi tiskalniki (MFP) ter z 33,8 % tržnim deležem in več kot 6.200 prodanimi sistemi za produkcijski tisk se družba ponovno uvršča na prvo mesto v Evropi. Kljub temu se osredotočenost podjetja na prodajo strojne opreme zmanjšuje. Konica Minolta se postopno razvija v ponudnika IT storitev in si prizadeva oblikovati ponudbo storitev za upravljanje (Managed Services).

Pisarniški izzivi, kot je obvladovanje velikega obsega podatkov (Big Data), hitro rastoče nenadzorovane vsebine, visoke zahteve podjetij po operativni učinkovitosti, povečevanje mobilnosti delovne sile in rastoča informacijska varnost so spremenile ključne usmeritve Konice Minolte. Podjetje se danes ponaša z ogromno znanja in odličnosti na ključnih področjih, s tem pa tudi z odlično ponudbo.

Podjetje je leta 2010 začelo z optimiziranimi tiskalniškimi storitvami (Optimized Print Services - OPS), ki se osredotočajo na učinkovitost tiskalniške infrastrukture in s tem povezanimi procesi, v letu 2014 pa je uspelo s storitvami za upravljanje vsebine (Managed Content Services - MCS), katerih namen je glede na naraščajoč obseg podatkov in informacijsko poplavo, podpora zajemanja, distribucije in upravljanja podatkov in vsebin.

"Naš cilj v prihodnjih nekaj letih je preoblikovanje Konice Minolta v Evropi v ponudnika storitev za upravljanje (Managed Services) na B2B trgu in izboljšanje njenega profila kot vodilnega podjetja na tem področju," poudarja Ikuo Nakagawa, predsednik Konica Minolta Business Solutions Evropa. "Namesto da bi samo prodajali svoje izdelke, gredo naši poslovni analitiki in svetovalci neposredno do uporabnikov in jim svetujejo glede na potrebe njihovih poslovnih procesov, da bi tako našli prave rešitve."

Konica Minolta bo svojo ponudbo razširila tudi na področje upravljanja marketinškega tiskanja (Marketing Print Management - MPM). S tem bo svojim uporabnikom ponudila marketinške tiskalniške zmogljivosti na zahtevo in storitve marketinškega upravljanja (Managed Marketing Services - MMS) ter možnost za sodelovanje z zunanjimi izvajalci marketinških aktivnosti. Podlaga za to je bil prevzem britanskega podjetja Charterhouse leta 2012.

"Z zagotavljanjem različnih storitvenih linij, kot so OPS, MCS, MPM in MMS, bomo uspešno izvedli prehod v globalno, storitveno usmerjeno podjetje za zagotavljanje poslovnih procesov, ki so namenjena kupcem pisarniškega in produkcijskega tiskanja. Da bi dosegli ta cilj, smo v začetku poslovnega leta 2014 začeli z novim srednjeročnim poslovnim načrtom z naslovom TRANSFORM 2016, kar pomeni, da smo se lotili korenitih sprememb. Te spremembe se bodo nadaljevale in razvijale v naslednjih nekaj letih, zaključile pa se bodo v poslovnem letu 2016", zaključuje Nakagawa.