O-STA

Davčni inšpektorji taksistu izdali prepoved opravljanja dejavnosti

Finančna uprava Republike Slovenije je v sredo, 22. 7. 2015, na območju Finančnega urada Maribor, na podlagi določb 21. in 37. člena Zakona o finančni upravi, prepovedala opravljanje dejavnosti taksistu in hkrati zapečatila ter zasegla dve vozili z vso spremno dokumentacijo ter opremo (taksimetri).

Opravljanje finančnega nadzora

Ena izmed temeljnih nalog Finančne uprave Republike Slovenije je opravljanje finančnega nadzora. Finančni nadzor je izvajanje splošnih in posameznih ukrepov finančne uprave zaradi nadzora nad zakonitostjo, pravilnostjo in pravočasnostjo izvajanja predpisov, za nadzor nad izvajanjem katerih je pristojna finančna uprava.

Taksist dobil prepoved opravljanja dejavnosti

Pri zavezancu se izvaja davčni inšpekcijski nadzor v katerem so bile ugotovljene številne kršitve zakonodaje, in sicer zavezanec za davek ni oddajal davčnih obračunov in ni plačeval davčnih obveznosti, sedem delavcev je bilo zaposlenih na podlagi neustreznih pogodb in brez ustrezne prijave v socialno zavarovanje, prevoze je izvajal z neoverjenimi oziroma neveljavnimi taksimetri, ni izdajal računov oziroma jih je izdajal v imenu izbrisane družbe, odgovorna oseba, ki je t.i. slamnati direktor, v postopku ni sodeloval oziroma ga je oviral. Zaradi vseh navedenih kršitev je taksistu sledila prepoved opravljanja dejavnosti ter zapečatenje in zaseg vozil.

Finančna uprava RS intenzivira uporabo navedenega pooblastila pri davčnih zavezancih, kjer z običajnimi postopki nadzora ni mogoče doseči odprave nepravilnosti oziroma preprečiti nadaljevanja kršitev.

Preberite tudi Inšpektorji še intenzivneje nad kršitelje davčne zakonodaje.

V kolikor se želite izogniti neprijetnemu obisku inšpektorja, vabljeni na seminar Abeceda poslovanja, kjer boste dobili vse potrebne informacije o obveznostih, ki jih imajo podjetniki.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/07/27/sklep-o-ustanovitvi-podjetja-pricakujte-sele-po-koncu-sodnih-pocitnic/