O-STA

Konica Minolta pri novih produktnih inovacijah računa na tehnologijo "razširjene resničnosti" - Augmented Reality!

Konica Minolta kot vodilni ponudnik storitev za informatiko in obdelavo dokumentov je letos že četrtič zapored kot globalni partner sponzorirala festival Pioneers, ki je konec maja potekal na Dunaju. Podjetje tako nadaljuje svojo zavezanost k podpori ustanavljanja start-upov na poslovnih področjih, ki so pomembna za Konico Minolta. Tovrstno delovanje je začela z naložbo v avstrijski start-up Wikitude - vodilnega svetovnega ponudnika tehnologije mobilne razširjene resničnosti / Augmented Reality (AR) za pametne telefone, tablične računalnike in digitalna očala. Danes Konica Minolta svoje aktivnosti usmerja v punudbo AR poslovnih storitev, ter v vlogi prednostnega partnerja pri sodelovanju s svojimi uporabniki. Razširjeno resničnost oz. Augmented Reality bi lahko opredelili kot scenarij, kjer je digitalna vsebina v realnem času dodana resničnemu svetu.

Premik digitalizacije na novo raven.

AR povečuje digitalizacijo gospodarstva in ustvarja premik na novo, vizualno raven. Vrednost za podjetja izhaja iz ustreznega vključevanja v poslovne informacijske sisteme in analitična orodja. To je področje, na katerem ima Konica Minolta veliko znanja.

Z vključevanjem AR v storitve za upravljanje z vsebinami (Managed Content Services - MCS) in upravljanje s poslovnimi vsebinami (Enterprise Content Management - ECM) se oblikujejo nova področja uporabe, kot so dinamični prevodi besedil v realnem času ter inteligentno arhiviranje in kartiranje informacij. Z vključevanjem AR v MCS/ECM obstaja tudi večja možnost avtomatizacije procesov celo na delovnih mestih, kjer delovne postaje niso v lasti podjetja, kot so na primer skladišča, bolnišnice, gradbišča itd.

Poleg tega je Konica Minolta opredelila več rešitev za vertikalne trge, kjer lahko AR osvoji množične trge, kot so zdravstvo, izobraževanje, komunalne storitve, trgovina na drobno in segment avtomobilske industrije.

Razširjena resničnost - Augmented Reality bo spremenila naše življenje na vseh področjih in ponudila možnosti, ki si jih danes ne moremo niti predstavljati. Danes si lahko samo zamišljamo, da bodo v prihodnosti vsi promocijskih materiali vsebovali elemente AR - ne glede na to, ali gre za oglaševalski plakat, oglasni steber v coni za pešce ali predstavitveno brošuro podjetja. V Konici Minolti na tem trgu vidimo velik potencial , zato smo si zastavili cilj postati prednostni partner za AR poslovne rešitve, "pravi Olaf Lorenz, generalni direktor oddelka International Division Marketing pri Konica Minolta.

Več sodelovanja z drugimi vodilnimi AR podjetji.

Konica Minolta je lani napovedala svojo začetno naložbo v avstrijski start-up Wikitude. V tesnem sodelovanju z Wikitude ima Konica Minolta dostop do vodilne svetovne mobilne AR tehnologije, Wikitude pa je z več desettisoč razvijalci in na tisoče objavljenimi AR aplikacijami postala ena najbolj zaželenih AR platform.

Sodelovanje z drugim start-upom - Anyline, ki prav tako prihaja iz Avstrije - Konica Minolta še naprej krepi svoj AR pristop. Anyline je tehnologija za mobilno prepoznavanje besedila, ki pametnim telefonom omogoča, da se tekst v vidnem polju fotoaparata vključi v digitalno obliko, kot na primer pri merilcih krvnega sladkorja, plina in merilnikih moči, pa tudi pri čitalcih debetnin in kreditnih kartic.

"AR ima potencial, da postane 8 množični trg".

Po besedah analitika mobilne industrije Tomija Ahonena, ima razširjena resničnost - Augmented Reality potencial, da postane "8 množični trg, takoj za tiskom, posnetki, kinom, radiem, televizijo, internetom in področjem mobilnih komunikacij."

(http://www.cnet.com/news/the-next-big-thing-in-tech-augmented-reality/) Po napovedih naj bi tržni obseg v letu 2020 segel do 150 milijard $. (Digi-capital, http://www.digicapital.com/news/2015/04/augmentedvirtual-reality-to-hit-150-billion-disrupting-mobile-by-2020/).

Na spodnji povezavi si lahko ogledate Konica Minolta/Wikitude MCS video o potencialnih področjih uporabe: https://vimeo.com/113510860

Dodatne informacije o festivalu Pioneers in AR najdete na: http://pioneers.konicaminolta.eu/

O festivalu Pioneers.

Festival Pioneers na Dunaju, na katerem vsako leto sodeluje okoli 2500 udeležencev, je eden najvidnejših in pomembnih tehnoloških festivalov v Evropi. Dogodek združuje in izobražuje evropske start-upe, novo ustanovljena podjetja in vlagatelje. S podporo start-upov Konica Minolta pomaga mladim podjetnikom, da lahko svoje inovativne podjetniške ideje prenesejo v prakso.

Več o festivalu: http://pioneers.io/festival2015/