O-STA

Razvijalci aplikacij, čaka vas nov program za pospešek vaši zamisli

Razvijalci aplikacij in rešitev za izboljšanje zdravja in spodbujanje dolgoživosti se lahko do 13. septembra 2015 prijavijo v program za podporo in razvoj vašega zagonskega podjetja v pospeševalniku ABC Accelerator Ljubljana. V dveh mesecih, odkar so zaključili prvi program spodbujanja zagonskih podjetij, je 7 od 8 udeleženih že prejelo financiranje za nadaljnji razvoj.

Tokrat bodo pod svoje okrilje sprejeli 10 zagonskih podjetij, ki imajo dokončan produkt že v uporabi, namenjen pa mora biti izboljšanju zdravja in počutja ljudi ali spodbujanju dolgoživosti.

razvijalci aplikacij

Iščejo razvijalce pametnih prodajnih načinov za farmacevtske izdelke, aplikacij za zdravje, nego in klic v sili ter aplikacij za spremljanje in spodbujanje gibanja. Medse bi sprejeli tudi razvijalce aplikacij za internet stvari in pametno vzgojo rastlin ali start up podjetja, ki razvijajo projekte s področja prosto dostopnega znanja in podatkov, povezljivosti in analitike ali se ukvarjajo s programskimi rešitvami, produkti, storitvami in platformami.

Razvijalci aplikacij bodo lahko zamisli tudi testirali

Program bo potekal v Ljubljani, kjer bodo dobila izbrana podjetja v uporabo popolnoma opremljene brezplačne poslovne prostore. Tujim podjetnikom bodo zagotovili namestitev in pomoč pri vizah. Izbrani bodo dobili tudi 15 tisoč evrov zagonskega kapitala in do 310 tisoč evrov brezplačnih storitev. V treh mesecih, kolikor bo trajal program, bodo lahko sodelovali z več kot 100 mentorji, z velikimi podjetji, strokovnjaki z različnih področij, pravniki. Podjetjem bodo omogočili testiranje zamisli med podjetji in posamezniki. Program, ki se bo začel 9. oktobra 2015, se bo zaključil z demonstracijskim dnevom 21. januarja 2016. Na njem bodo izbrana podjetja svoje rešitve predstavila množici podjetnikov, investitorjem, predstavnikom korporacij.

Prvi izbor bodo opravili že 11. septembra na predselekcijskem dnevu, podjetja pa bodo imela takrat priložnost prepričati pospeševalnik, da se bodo izognili uradni proceduri in prišli neposredno nagovoriti mentorje.

Podjetjem pomagajo pri prijavi na razpise, iskanju financiranja ali svetovanju v povezavi z njimi tudi naši svetovalci iz našega oddelka za javne razpise.

Dostopno na: http://data.si/blog/2015/08/26/razvijalci-aplikacij-caka-vas-nov-program-za-pospesek-vasi-zamisli/