O-STA

PwC Global Economic Crime Survey za leto 2016

Vabimo vas k sodelovanju v PwC-jevi raziskavi Global Economic Crime Survey za leto 2016. Od njenega nastanka leta 2001 je bienalna raziskava ena ključnih publikacij o gospodarskem kriminalu v okviru premišljenega vodenja.

Spletna raziskava vam bo vzela 20 minut za izpolnjevanje oz. čas izpolnjevanja je odvisen od izbranih odgovorov. Veselimo se vašega čimprejšnjega odziva, najkasneje pa do 16. septembra 2015.

Za sodelovanje v raziskavi prosim obiščite: https://www.pwcresearch.com/uc/GECS2016.

Vse odgovore bomo obravnavali kot strogo zaupne. To pomeni, da bodo vsi podatki iz raziskave ločeni od imena podjetja (ime podjetja bo zabeleženo samo na prostovoljni osnovi), odgovori pa bodo povezani samo z vašo panogo, velikostjo podjetja in drugimi demografskimi podatki. Na podlagi odgovorov ni mogoče izslediti posameznega anketiranca ali podjetja. V rezultatih oz. analizi podatkov raziskave ne bo nobenih omemb posameznih podjetij.

Namen raziskave je oceniti korporativni odnos do prevar v trenutnem gospodarskem okolju, predvsem pa razumeti, kako se organizacije odzivajo na primere kibernetskih prevar, razširjenost podkupovanja/korupcije in pranja denarja in kakšen je njihov vpliv na poslovno etiko in programe skladnosti v podjetju ter kakšne vrste prevar so najpogostejše.

Priča smo stalno naraščajočemu problemu gospodarskega kriminala v Sloveniji in pozdravljamo močno zanimanje ter predanost, ki ga organizacije in posamezniki namenjajo boju proti gospodarskemu kriminalu. Opazili smo dobro udeležbo in diskusije na PwC-jevih seminarjih o prevarah in dogodkih, ki jih PwC organizira skupaj z Ekonomsko fakulteto v sklopu ambasadorjev Slovenskih smernic korporativne integritete. Radi bi še naprej prispevali na tem področju in omogočili platformo, ki bi vzpodbujala deljenje znanja in izmenjavo najboljših praks v vseh panogah in poklicih, saj je tveganje prevar in gospodarskega kriminala aktualno za vse nas.

Vaša udeležba v raziskavi bo igrala pomembno vlogo pri ugotavljanju obsega gospodarskega kriminala v podjetjih in pomagala razviti sredstva za zmanjševanje tveganja.

PwC Slovenija