O-STA

Davčna izvršba šele nad 10 evri

Zakon o davčnem postopku upošteva ekonomičnost in določa minimalni znesek davka, za katerega se lahko začne postopek davčne izvršbe, so pojasnili na Finančni upravi RS.

Finančna uprava bo pričela z izvršbo šele, če je znesek dolgovanega davka višji od 10 evrov.

Klikni in deli

V tem primeru gre za znesek ob zapadlosti glavnice na podlagi enega izvršilnega naslova. Če dolžnik dolguje manjše zneske iz več izvršilnih postopkov oziroma zadev, pa je minimalni znesek za izvršbo 20 evrov.

Omejitve veljajo le, ko je v igri davčna izvršba

davčna izvršba

"Ta cenzus za začetek davčne izvršbe velja le za davčne obveznosti, ne pa tudi za druge denarne nedavčne obveznosti, ki jih Finančna uprava RS izterjuje po drugih predpisih," pojasnjujejo na Fursu. Ta pravila torej ne veljajo za globe po Zakonu o prekrških in druge kazni ali globe.

Davčni predpisi ne predpisujejo obveznega pošiljanja opominov pred začetkom izvršbe, a ko Furs opomin pošlje, upošteva zgoraj navedena pravila oziroma cenzus.

V nasprotju s Finančno upravo RS pa lahko iz Javnega jamstvenega in preživninskega sklada RS prejmete tudi opomin za en cent, kot se je to zgodilo podjetju iz našega prispevka Zaradi neizpolnitve kvote za zaposlovanje invalidov opomin za en cent.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Sorodni članki:

· Davčna izvršba mogoča tudi na denarna sredstva računov v tujini

· Zaradi neizpolnitve kvote za zaposlovanje invalidov opomin za en cent

· Davčna izvršba: Zaradi davka ob avto, hišo ali delež v podjetju

· Kako izterjati dolgove od dolžnikov?

· Do denarja z izvršbo

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki davčna izvršba davčni dolžnik davčno svetovanje furs izvršba opomin pred izvršbo zakon o davčnem postopku

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/09/17/davcna-izvrsba-sele-nad-10-evri/