O-STA

8. Dnevi podjetništva - Mladim podjetnikom je Slovenija pretesna

Od torka, 17. novembra do srede, 18. novembra 2015, Tehnološki park Ljubljana, PROST VSTOP!

Na osmih Dnevih podjetništva, ki jih v partnerstvu organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data, bomo tudi letos udeležencem ponudili pester nabor brezplačnih predavanj.

Na koledarju si označite 17. in 18. november 2015, ko se bodo znova družili predavatelji, mladi podjetniki in podjetniki z leti izkušenj ter vsi, ki se še odločajo, da bi se podali na podjetniško pot.

V prvem dnevu bodo predavatelji z udeleženci delili svoje znanje in izkušnje, s katerim bodo lažje shajali v slovenskem podjetniškem okolju. Podjetniki se ne želijo ukvarjati z birokracijo, a na poti k svojemu podjetniškemu cilju morajo krmariti tudi med zahtevami zakonodaje in inšpektorji. Predstavili vam bomo, kako zakonodaja z davčnimi blagajnami uokvirja poslovanje z gotovino v poslovalnicah in poslovanje v spletnih trgovinah. V dobi interneta in dela na daljavo se bomo dotaknili tudi različnih oblik zaposlovanja ter kako v poplavi informacij prepričati z najboljšim poslovnim načrtom. Prvi dan bomo zaključili z izkušnjami in povedali, kako se izogniti najpogostejšim napakam, ki se ponavljajo v slovenskem podjetništvu.

Drugi dan bomo razširili obzorje preko meja Slovenije. Z idejo, mentorstvom in članstvom v Tehnološkem parku Ljubljana lahko podjetje naredi prvi korak k internacionalizaciji. Seveda je še kako pomembno priti do prvih evrov za poslovanje. Kako pridejo do denarja start-upi in kakomajhna podjetja do kreditov v slovenskih bankah, bomo spregovorili na enem od predavanj. Z nami bo delil izkušnjo 35-letnik, ki je odšel ter uspel v jugovzhodni Aziji, zdaj pa pri vstopu na tuje trge pomaga drugim. Ker v podjetništvu ni naključij, se je treba tudi prepoznavnosti lotiti organizirano - najbolje z vsebinskim marketingom. Nazadnje se bomo posvetili še temu, kakozaščititi svojo idejo, da je kdo ne ukrade.

Dogodek vsako leto obišče več kot 1.800 udeležencev. Vsako leto se ga udeleži veliko študentov, mladih in potencialnih podjetnikov, podjetnikov, ki bi radi razširili svoje podjetniško znanje ter predstavnikov uveljavljenih podjetij in javnih ustanov.

Prijavnico za brezplačna predavanja, druženje in dobro kavo objavimo kmalu!

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/10/15/8-dnevi-podjetnistva-mladim-podjetnikom-je-slovenija-pretesna/