O-STA

Še letos nove subvencije za investicije in zaposlovanje

Pregled slovenskih nacionalnih razpisov kaže na to, da se - kljub temu, da se leto že počasi nagiba h koncu - vseeno najdejo subvencije za investicije in zaposlovanje. V njih lahko priložnost najdejo podjetniki, ki bi radi investirali, bodisi v sredstva bodisi v človeške vire.

Pred kratkim so se sicer zaprli še zadnji razpisi Slovenskega podjetniškega sklada, ki so bili namenjeni subvencioniranju obrestnih mer za investicijske projekte, pa tudi za financiranje obratnega kapitala podjetij. Če ste prijave zamudili, se lahko pripravite na nove roke v letu 2016, ki bodo - kot obljubljajo na Slovenskem podjetniškem skladu - že spomladi.

Najkasneje spomladi morate imeti pripravljene projekte za subvencioniranje obrestnih mer.

Klikni in deli

Na subvencije za investicije in zaposlovanje se splača pripraviti

A konec septembra je bil objavljen razpis Slovenskega regionalnega razvojnega sklada, ki prav tako ponuja subvencionirano obrestno mero za podjetniške investicije. Obrestna mera je v veliki meri odvisna od razvitosti regije, v kateri je prijavitelj registriran, zato je razpis vsekakor bolj zanimiv za podjetja iz manj razvitih regij. Kdor bi se želel prijaviti na omenjeni razpis, pa mora pohiteti - prijava je možna le do 26. 10. (1. rok) oziroma do 26. 11. 2015 (2. rok).

IZOBRAŽEVANJE

Nepovratna sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

V zadnjih letih je bilo v Sloveniji z evropskimi sredstvi sofinanciranih več kot 5.700 na novih delovnih mest in podprtih več kot 3.100 projektov malih in srednjih podjetij. Z našim seminarjem vam pomagamo, da se uvrstite med njih.

Več informacij

Če boste zaposlovali mlade, potem se še v oktobru - tako obljubljajo na Zavodu RS za zaposlovanje - lahko nadejate novega javnega povabila "Iz faksa takoj praksa". Gre za spodbudo, pri kateri dobi podjetje 6.000 evrov subvencije za prvo zaposlitev visoko izobraženih mladih brezposelnih z izpopolnjevanjem za konkretno delo, pri čemer morate njihovo zaposlitev ohraniti najmanj eno leto.

Glede na to, da so sredstva pri vseh razpisih omejena, je smiselno vlogo poslati čim prej. Kdor prej pride, prej melje - tudi pri pridobitvi subvencije iz evropskega proračuna.

Pripravil: mag. Dario Berginc, Data d. o. o.

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/10/15/se-letos-nove-subvencije-za-investicije-in-zaposlovanje/