O-STA

Mreženje: 3 ključne spretnosti, ki jih mora obvladati vsak podjetnik

Vsak uspešen podjetnik je že kdaj slišal za mreženje in katere prednosti vam prinaša na podjetniški poti. Povezovanje z drugimi podjetniki vam lahko koristi na več načinov. Poleg tega, da boste pridobili vpogled v nove priložnosti, se boste povezali z drugimi podjetniki, ki imajo sveže in drugačne ideje od vaših.

Predstavljamo vam tri ključne načine, kako obvladati povezovanje z ostalim podjetniškim svetom:

1. Bodite aktivni na ključnih socialnih omrežjih.

Obstajajo različna socialna omrežja, ki se lahko uporabljajo za povezovanje s podjetniki. Med njimi so v podjetniškem svetu izjemno popularni LinkedIn, Twitter, Facebook, pa tudi Instagram v primeru, ko lahko svoje področje delovanja zanimivo predstavite tudi s fotografijami.

Na Twitterju, ki velja za precej osebno socialno omrežje, dnevno objavlja tvite cela vrsta zanimivih podjetnikov. Ker omenjeno omrežje omogoča takojšnje sprejemanje in odziv na sporočila, je zelo neposredno in vam lahko hitro omogoči stik s potencialnim poslovnim partnerjem.

Obvladate mreženje v podjetništvu? Prvi korak je lahko sodelovanje na spletnih socialnih omrežjih.

Klikni in deli

Kako začeti? Dovolj je, če za začetek preletite profile vam zanimivih podjetnikov in preverite, ali redno objavljajo sporočila in se odzivajo na objave. Sramežljivost je tu odveč, le pogumno v stik z njimi!

IZOBRAŽEVANJE

Družbena omrežja za podjetnike

Če želimo biti kot podjetniki vidni in obvladati mreženje, moramo biti prisotni na družbenih omrežjih. Kot trženjski pripomoček so neprecenljivi, saj nam omogočajo promocijo praktično brez proračuna. Izdatno pripomorejo k interakciji s kupci in posledično vplivajo na obiskanost spletne strani ter prodajo.

Več informacij

2. Pridružite se podjetniškim dogodkom ali organizacijam.

Pridružitev podjetniškim dogodkom ali članstvo v podjetniških organizacijah je odličen način za spoznavanje in povezovanje z drugimi, podobno mislečimi posamezniki. Izpostavljanje v krogu drugih podjetnikov predstavlja za vas ključne prednosti: postanete opazni v krogu vam pomembnih ljudi, morda najdete potencialnega poslovnega partnerja ali pa nekoga, ki vas bo s svojim mentorstvom vodil na bolj uspešno podjetniško pot.

3. Ne bodite neodločni - raje kar sami povprašajte po ljudeh.

Bodite korak pred ostalimi: za trenutek se vprašajte, koliko podjetnikov že poznate in koliko vaših prijateljev iz poslovnega sveta pozna druge podjetnike. Vse te povezave so lahko za vas izjemno koristne. In kako lahko izkoristite takšno priložnost? Le vprašati morate. Recite, da vas zanima oseba, ki bi vam lahko ponudila nasvet na vašem področju delovanja, obenem pa ne pozabite: tudi vi lahko ponudite svoje znanje in si s prijaznostjo pridobite več zaupanja.

Obstaja veliko načinov za povezovanje s podjetniškim svetom - izberite vam najljubše. Prej kot boste obvladali mreženje, bolj samozavestno boste hodili po svoji podjetniški poti.

Delno povzeto po: Entrepreneur

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/10/20/mrezenje-3-kljucne-spretnosti-ki-jih-mora-obvladati-vsak-podjetnik/