O-STA

Prodaja na stojnicah bo pod drobnogledom inšpektorjev

V dneh okoli dneva spomina na mrtve 1. novembra bo Tržni inšpektorat RS tudi letos preverjal, ali prodajalci sveč, cvetja in cvetličnih aranžmajev izpolnjujejo vse zahteve.

Preverjali bodo predvsem, ali pri tem, ko opravljajo dejavnost prodaja na stojnicah na tržnicah, v okolici pokopališč in na javnih ter drugih mestih, izpolnjujejo vse zakonske zahteve.

Kot so pojasnili na tržnem inšpektoratu, bodo v času poostrenega nadzora preverjali:

· pravilno registracijo prodajalcev,

· označenost blaga s cenami,

· upoštevanje označenih cen,

· izdajanje računov,

· označenost prodajnega mesta,

· soglasje za prodajo na stojnicah.

O tem, da morajo trgovci, svečarji, cvetličarji in drugi, ki želijo svoje blago prodajati tudi na stojnicah, tovrstno prodajo vnesti med dejavnosti svojega podjetja oziroma dodatno dejavnost registrirati, smo že pisali v prispevku Prodaja na stojnicah - ne pozabite na registracijo. Dodatne dejavnosti lahko sicer na naši VEM točki registrirate brezplačno.

Postopek spremembe podatkov podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, Data

Na Tirsu še opozarjajo, da bodo preverjali tudi spoštovanje določil Zakona o varstvu potrošnikov,Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter Zakona o trgovini.

"Tako prodajalci kot tudi potrošniki naj bodo pri tovrstnih nakupih predvsem pozorni na izdajanje računov, na označenost cen in upoštevanje označenih cen," še opozarjajo na tržnem inšpektoratu.

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/10/21/prodaja-na-stojnicah-bo-pod-drobnogledom-inspektorjev/